Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.12.2012.

15:30

Đilas: Idemo na medalju u Sloveniji

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas najavio je da će nacionalni tim ići na medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Cilj je da se u Sloveniji borimo za medalju. Imamo kvalitet za to, iako naši najbolji igrači nemaju zapažene uloge u svojim klubovima", rekao je Đilas na novogodišnjem koktelu u prostorijama KSS.

On je dodao da je zadovoljan učinjenim u prošloj godini, posebno što se tiče finansijske situacije u Savezu.

"Pored muškaraca, veliki uspeh napravila je i ženska reprezentacija, plasmanom na Prvenstvo Evrope u Francuskoj. Cilj nam je da tamo osvojimo minimum peto mesto, kako bi se tim plasirao na Svetsko prvenstvo i na taj nacin vratio žensku košarku na mesto koje joj pripada", rekao je Đilas.

On je naglasio da će se Savez potruditi da obe selekcije na prvenstvima donesu naciji što više radosti, kao i da čenici KSS ostvare što veći utuicaj u Međunarodnoj košarakškoj federaciji (FIBA).

"Pokušaćemo da ostvarimo uticaj u FIBA, kako bismo u budućnosti dobili organizaciju nekog takmičenja", rekao je Đilas.

Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga istakao je da očekuje da naredne godine naš tim osvoji što više medalja.

"Seniorski tim ima tri-četiri dobra igrača, koji su nosioci igre u svojim timovima, ai ne smemo potceniti ostale, jer da nemaju kvalitet, ne bi dobili poziv u reprezentaciju. Cilj je da na Evropskom prvenstvu naša reprezentacija izbori plasman na sledeći svetski šampionat", rekao je Bodiroga.

Srbija će se na EP u Sloveniji, od 4. do 22. septembra, takmičiti u B grupi, u Jasenicama, sa Makedonijom, Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve