Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.12.2012.

18:52

Planinić i zvanično u Makabiju

Centar reprezentacije Hrvatske i dosadašnji igrač Širokog Darko Planinić i zvanično je potpisao ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Vest je potvrdio predsednik Hercegovaca Ante Suton, a talentovani centar je u nedelju odigrao poslednju utakmicu za Široki, i to u porazu od MZT, kada je ubacio 11 poena, uz osam skokova.

22-godišnji košarkaš je treneru Makabija Dejvidu Blatu zapao za oko još tokom prošle sezone, kada je 'Ponos Izraela' igrao u ABA ligi.

Izraelci su pomno pratili partije centra Širokog, tokom leta je želeo da dovede Planinića, potom se okrenuo Bejnsu iz Olimpije kada je ’zapelo’ u pregovorima sa Širokim, ali je na kraju Blat uspeo da dobije pojačanje za nastavak Evrolige.

Nakon svojevremenog odlaska Stanka Baraća u Tau Keramiku i Frana Pilepića u Bilbao letos, sad smo realizovali transfer Darka Planinića iz sportskog ponosa Hercegovine u sportski ponos Izraela. To je samo potvrda ispravnosti naše politike ulaganja u razvoj mladih igrača. Sretni smo što je naš igrač u jednom od najboljih klubova na svetu. Želim mu uspešan nastavak karijere i da se jednog dana vrati u naš i njegov klub”, rekao je Suton.

Planinić je u dosadašnjem toku ABA lige prosečno imao 16 poena i 6 skokova. Ima 22 godine i visok je 211 cm. Na poziciji centra za Makabi trenutno igraju Šon Džejms, Malkolm Tomas i Giorgi Šermadini.

Makabi će u TOP 16 fazi Evrolige igrati u grupi F sa Barselonom, Himkijem, aktuelnim šampionom Olimpijakosom, Montepaskijem iz Sijene, Bešiktašom, Ulkerom i Kahom Laboral.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve