Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.11.2012.

23:53

Bertans: Kako li Pionir još stoji?

Krilni igrač Partizana Davis Bertans rekao je da je njegov tim izborio trijumf nad Lijetuvos Ritasom zahvaljujući velikoj borbenosti i uprkos brojnim greškama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ovo je bila vrlo važna utakmica za obe ekipe u borbi za plasman u Top16. Odigrali smo je sa velikom energijom, iako je bilo mnogo grešaka, naročito u odbrani. Navijači su nam definitivno mnogo pomogli. Ne znam kako Pionir još stoji", rekao je uz osmeh Bertans.

Partizan je pobedio Lijetuvos 75:74 i tako zadržao šanse da se plasira u drugu fazu Evroligu. Bertans je postigao 14 poena, ali nije želeo da ističe svoj učinak.

"Najvažnije je da smo pobedili i da smo još u igri za Top 16. Za drugu fazu je potrebno da pobedimo Bamberg u gostima, ali pre toga nas čeka važna utakmica sa Igokeom, pa dolazi Barselona, pa opet Jadranska liga, tako da idemo korak po korak", rekao je Bertans.

Plejmejker Leo Vesterman priznao je da je tim mnogo grešio, ali da je ipak uspeo da slavi.

"Bilo je jako teško, obe ekipe su bile pod velikim pritiskom jer su morale da pobede. Imali smo i 10 i 12 poena prednosti, ali nismo uspeli da sačuvamo. Mnogo smo grešili, a grešili su i oni. Najvažnije nam je bilo da igramo dobru odbranu, što smo nekad uspevali, a nekad ne. Sve može da se desi u poslednja dva kola, najvažnije je da smo još u igri“.

Centar Dejan Musli je rekao da je tim mogao ranije da završi meč.

"Mogli smo i ranije da prelomimo, imali smo veliku prednost, ali je nismo zadržali. Nije bilo lako, ali smo se mnogo spremali za utakmicu i uradili smo uglavnom šta samo nameravali u odbrani. Najbitnije je da smo pobedili, jer je ulog bio zaista veliki – šansa za plasman u Top 16".

Bek Lijetuvos Ritasa Janis Blums rekao je da je njegov tim svojim greškama izgubio meč timova koji su jako slični.

"Oba tima su mlada, važna utakmica za oba tima, ulog je plasman u Top 16. Publika je pomogla Partizanu, pogurali su ih kad je bilo teško. Na kraju nismo imali sreće i svojim greškama smo ispustili utakmicu", kaže Blums.

Iskusnom Letoncu ovo je bio prvi put da igra u Pioniru, a priznao je da je to posebno iskustvo.

"Prvi put igram u Pioniru, ali sam mnogo puta igrao u Srbiji. Publika u Srbiji voli košarku i poznaje je i pravo je zadovoljstvo igrati ovde, a naročito u Pioniru, to je posebno iskustva. Hvala navijačima na svemu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve