Nova vest
Košarka

Sreda, 21.11.2012.

21:47

Vukoičić: Savršen napad!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su sedmu uzastopnu pobedu, a u trijumfu protiv Dinamo Sasarija istakao se napad koji je ubacio čak 116 poena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crveno-beli" su savladali i italijanskog predstavnika u Evrokupu (116:104) i stigli do treće pobede. Trener Vlada Vukoičić prezadovoljan je igrom napada.

"U napadu smo igrali savšeno, bolje od ovoga ne može, 116 poena u evropskoj košarci je teško ostvarivo u ovo vreme. Odbrana je bila malo lošija, primili smo mnogo poena i moramo da poradimo na tome", rekao je Vukoičić.

Zvezda je do nove pobede stigla uz veliku podršku sa tribina, "Pionir" je ponovo bio pun.

"Hvala navijačima zbog navijanja, načina na koji su nas dočekali, Bili su fenomenalni. Sasari je naš najteži protivnik, odlična ekipa sa fenomenalnim Torntonom. Svi su bili raspoloženi, svi njihovi igrači su veoma opasni i svi mogu da šutiraju za tri", rekao je Vukoičić.

Trener Zvezde se ponovo okrenuo ka igri odbrane, ali i trenutnoj formi tima.

"Odbrana nija bila najbolja, moraćemo da poradimo na tome, ali najbitnije je da smo prvi na tabeli, da imamo tri pobede i sve u svemu zadovoljni smo. Bitno je da što više igrača bude raspoloženo, da imamo više igrača u rotaciji, da tempiramo formu i budemo uvek dobri. Koliko će trajati serija pobeda ne znam, biće i poraza siguran sam, ali bitno je da držimo individualnu formu i budemo uvek jaki", zaključio je Vukoičić.

Mladi Aleksandar Cvetković je sa dve trojke prelomio meč.

"Veoma teška utakmica, Sasari igra mnogo brzo i ima dobar šut, igrali smo dobro u odbrani, biće mnogo teško u Italiji. Hvala navijačima zbog savšene podrške".

Trener Dinama Romeo Saketi bio je impresioniran atmosferom u "Pioniru", te istakao dominaciju Zvezde u reketu.

"Veoma emotivna utakmica za mene i igrače, velika je čast da igramo na ovakvom terenu, navijači su glavni utisak. Moji igrači su se trudili da igramo na novou na kojem su navijači, ovo je neverovatno. Imalo smo odličan procenat šuta za tri poena u prvom delu igre, Zvezda je dala samo jednu trojku, ali su nas kasnije dotukli pod košem, i bili su veoma jaki u tranziciji. Cvetković je pogodio dve trojke koje su prelomile utakmicu. Zvezda je fizičko mnogo jača ekipa od nas, ima snažnije centre, dobru rotaciju, dugačku klupu, svi igrači mogu da igraju na visokom nivou".

Plejmejker Sasarija Trevis Diner očekuje pobedu na Sardiniji.

"Nismo igrali dobro u odbrani, Zvezda ima jaku ekipu. Sledeće nedelje igramo ponovo protiv njih, biće to veliki izazov za nas. Navijači su veoma strastveni i zbog toga je teško igrati na ovom terenu. Ako ovako budemo igrali i u Italiji, mislim da možemo da pobedimo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve