Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.11.2012.

23:32

Vujošević: Preuzeli smo odgovornost

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su njegovi košarkaši na pravi način preuzeli odgovornost i da su posao konačno odradili do kraja.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Partizan je do prvog trijumfa u Evroligi stigao tek u 6. kolu savladavši Bešiktaš sa 87:72.

"Jako sam zadovoljan posle prve pobede u Evroligi, koju smo zaslužuli. Kada je u pitanju celo takmičenje zaslužili smo mnogo više od ove jedne."

"Protiv CSKA, Barselone i Bamberga. Na pravi način je preuzeta odgovornost i posao je odradjen do kraja", rekao je Vujošević posle utakmice šestog kola Grupe D u beogradskoj hali Pionir.

On je kazao da postoji u napredak u igri i da ekipa prepoznaje momente kada se utakmica lomi.

"Napredak postoji, prepoznaju se momenti kada se utakmica lomi i tada smo najbolji i u odbrani i u napadu. Ne može da se očekuje brz napredak, jer se u sportu ne poklapa vreme rezultata i rada. Kada će doći pravi rezultat, videćemo", kazao je trener crno-belih.

Vujošević je kazao da je novi košarkaš njegovog kluba Nemanja Gordić pokazao da će biti pravo pojačanje.

"Gordić je sa jednim treningom nije mogao da bude previše korišćen, ali smo njegovim dolaskom za duži period rešili problem plejmejkera. Krenuli smo u takmičenje sa mladom ekipom sa idejom da oni duže ostanu zajedno. Izuzetno nam je talentovana ekipa, koja je spremna da mnogo radi i da se trudi", kazao je Vujošević.

Hala Pionir nije bila puna, a Vujošević je rekao da u njoj protiv Bešiktaša nije bilo turističke publike.

"Videlo se da nema turističke publike, večeras je bila najbolja ove godine, nosila nas i najiskrenije im se zahvaljujem. Ovo su bili časovi navijanja", ocenio je Vujošević.

Partizan u sledećem kolu gostuje ruskoj ekipi CSKA u Moskvi u četvrtak, 22. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve