Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.11.2012.

18:23

Himki do pobede uz zvuk sirene

Košarkaši Himkija na neverovatan način dobili su Fenerbahče sa 71:70 u 6. kolu A grupe Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Kelvin Rivers postigao je koš u poslednjoj sekundi za trijumf domaćeg tima, a loptu je ispustio iz ruke u poslednjem deliću sekunde kako bi koš bio priznat,

Posle Monjinog promašaja za tri poena, Rivers je uhvatio loptu oko linije slobodnih bacanja, malo sa leve strane, i uspeo da pogodi koš.

Postojala je dilema da li koš treba da bude priznat, ali iz Evrolige je stiglo objašnjenje po kojem crveno svetlo na tabli ima prioritet u odnosu na sirenu, pa je zato koš Himkija uvažen



Prethodno je na tridesetak sekundi do kraja Fenerbahče imao pola koša prednosti i napad, ali nisu ga dobro organizovali i Andersen je promašio iz teške pozicije.

Zatim je Himki na već opisani način stigao do četvrte pobede, uz dva poraza. Fenerbahče sada ima skor 3-3.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je upravo Rivers sa 14 poena (6-13 iz igre), Vitalij Fridzon imao je 12 poena i po 3 skoka i asistencije, dok je Zoran Planinić upisao 11 poena.

U turskom timu, koji je igrao bez Boa Mekejleba, najbolji je bio Dejvid Andersen sa 17 poena (6-11 iz igre) i 7 skokova, Bariš Ermis imao je 11 poena i 4 asistencije, a 11 poena dao je i Bogdanović.

U ostalim mečevima A grupe Panatinaikos dočekuje Real, a Olimpija igra sa Kantuom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve