Nova vest
Košarka

Utorak, 23.10.2012.

14:55

DV: Ritas favorit, ne plašimo se

Trener Partizana mt:s Duško Vujošević rekao je da je Lijetuvos Ritas favorit u utakmici trećeg kola Evrolige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vujošević je, takođe, istakao da ’crno-beli’ nisu ekipa koja se plaši igranja u gostima.

„Kako su se stvari odvijale prva dva kola Evrolige potencijalni značaj meča je veliki kada je u pitanju plasman u drugi krug takmičenja. Lijetuvos i Partizan su direktni konkurenti u borbi za mesto koje vodi dalje“, rekao je Vujošević.

Trofejni stručnjak istakao je da je Ritas dobra ekipa koja ima sve karakteristike litvanske košarke.

Imaju odlične šutere i veoma dobro igraju kontra napade, pogotovo su kvalitetni na domaćem terenu i svesni smo da nas čeka izuzetno težak posao. I oni su svesni značaja ovog meča i učiniće sve da pobede. Pre dve godine sam se uverio o kakvom timu se radi“, istakao je Vujošević.

Vujošević je dodao da je Partizan na meču protiv Budućnosti u Jadranskoj ligi pokazao da ’crno-beli’ mogu da igraju i u gostima.

Imamo mlad tim koji može da pobedi, ali i da izgubi od svakoga, ipak za razliku od procena nekih stručnjaka, pokazali smo da imamo hrabrost i tim koji može da pobeđuje i u gostima. Mi jesmo vezani za svoju publiku, ali nismo tim koji nema kvalitet da igra u gostima“, naveo je Vujošević.

Partizan je u sezoni 2009/2010 odigrao dva meče protiv Lijetuvosa i skor je 1:1.

Oni su favoriti na domaćem terenu, a pored pobede pokušaće to da dokažu sa što većom koš razlikom. Ako izostane pobeda, gledaćemo da vodimo računa i o koš razlici koja je veoma važna“, izjavio je trener Partizana.

Lijetuvos Ritas je nedavno otpustio srpskog trenera Aleksandra Džikića koji je svojevremeno bio pomoćnik Vujoševiću u Partizanu.

Ritas je oslabljen Džikićevim odlaskom, on zna naše igrače i radi se o pismenom treneru. Mislim da su napravili grešku, žao mi je, ali posao je posao“, rekao je Vujošević.

Plejmejker Partizana Leo Vesterman prošle sezone je u dresu Asvela igrao Kup Evrope. Ove sezone debitovao je u Evroligi, a uoči meča sa Lijetuvosom rekao je da je ogromna razlika između ta dva takmičenja.

Evroliga je za klasu bolja od Evrokupa, tu mislim na sve, počevši od odbrane, preko inteziteta utakmica, do kvaliteta igrača. U Evroligi mora da se igra mnogo bolje i jače“, rekao je Vesterman i dodao da do sada nije igrao protiv Nemanje Nedovića, koji je trenutno član litvanske ekipe.

U ekipu ’crno-belih’ vratiće se Amerikanac Tori Tomas, koji je zbog povrede propustio mečeve protiv CSKA i Budućnosti.

Utakmica trećeg kola Evrolige Lijetuvos Ritas – Partizan igra se u četvrtak u 18.30 u Viljnusu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve