Nova vest
Košarka

Utorak, 23.10.2012.

12:20

Maljkovićeva: Samo borbeno

Košarkašice Partizana Galenike u sredu dočekuju francusku ekipu Basket Lends u okviru Evrokupa.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

U taboru ‘crno-belih’ svesni su velikog iskušenja koje donosi ovaj meč, s obzirom da Francusknjie važe za jednog od favorita za osvajanje takmičenja, ali na parket neće istrčati sa belom zastavom.

“Basket Lends je veliki favorit u ovom duelu. Suvišno je pričati o finansijskoj moći francuskog kluba. Draž košarke je upravo u tome da ja kao trener vidim način kako može da se pobedi jedan takav tim", rekla je Marina Maljković.

"Želim da vidim entuzijazam i veliku borbenost kod mojih igračica, jer to je jedini put koji može da nas odvede do pozitivnog rezultata”, istakla je Maljkovićeva.

Basket Lends je i prošle godine bio u istoj grupi Evrokupa sa Partizanom i ostvario je dva trijumfa – 58:55 u Beogradu i 78:64 u Francuskoj.

Ovog leta, klub su pojačale dve košarkašice Ružemberoka, tima koji je prošle sezone u četvrtfinalu Evrokupa ispao od osvajača Dinama iz Kurska. U pitanju su Amerikanka Karmen Guzman, najbolji strelac Evrokupa u prošloj sezoni i perspektivna Kamila Stepanova.

“Biće to mnogo teška utakmica. Basket Lends je duplo jači nego prošle sezone. Pored pojačanja iz Ružemberoka, u svojim redovima imaju startno krilo francuske reprezentacije Marion Labord, koja je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebrnu medalju. Podsećam da će Francuska biti u našoj grupi na narednom Evropskom šampionatu. Takođe, tu su i produkti njihovog sportskog instituta INSEP - sjajni plejmejker Olivija Epupa i krilna košarkašica Valerijan Ajaji. Obe su kao članice juniorskog tima Francuske na ovogodišnjem Evropskom šampionatu osvojile zlatnu medalju. Epupa je bila najkorisnija igračica turnira, gde je Srbija osvojila bronzu”, rekla je Marina Maljković.

Utakmica Partizan Galenika – Basket Lends igra se u sredu od 18 časova u Hali sportova. Ulaz u dvoranu je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve