Nova vest
Košarka

Petak, 05.10.2012.

20:08

JSD Partizan proslavio 67. rođendan

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je 67. rođendan, a svečanost je obeležena u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Na ovoj svečanosti su proglašeni najuspešniji pojedinci i ekipe, ali i oni koji su na reprezentativnom nivou osvajali svetska i evropska prvenstva, kao i najuspešniji radnici društva.

Atletski klub Partizan proglašen je za najuspešniju mušku seniorsku ekipu, dok je u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo košarkaškom klubu.

Najuspešniji sportista je Asmir Kolašinac, osvajač bronzane medalje na prvenstvu Evrope u Helsinkiju i finalista Olimpijskih igara, dok je kod žena najbolja Andrea Arsović, član streljačkog kluba.

Najuspešniji trener je Nikola Tomasović, a proglašeni su i najuspešniji juniori, košarkaš Mladen Đorđević i Jelena Zeljajić iz streljačkog kluba. Najbolji u konkurenciji pionira su košarkaš Miloš Glišić i karatistkinja Aleksandra Janković.

Nagrada "Milan Gale Muškatirović" za najperspektivnijeg mladog sportistu pripala je fudbaleru Danilu Pantiću.

Specijalno priznanje za dugogodišnje vrhunske sportske rezultate, kao i trajan doprinos afirmaciji imena i ugleda JSD Partizan dobio je poptredsednik društva i najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić.

"Ova takmičarska godina pamtiće se po mnogo čemu, pre svega po nastavku kontinuiteta uspeha, koje ostvaruju sportisti i klubovi Partizana, osvajajući titule i medalje na velikim medjunarodnim i državnim takmičenjima. To nije slučajnost, već plod sistemskog rada. Sportistima, zaposlenima u klubu, navijačima i svima skojima su crno-bele boje u srcu želim srećan 67. rodjendan. Živeo Partizan“, rekao je Čavić.

Posebno priznanje kao sportskom radniku i dugogodišnjem predsedniku više udruženih klubova JSD Partizan dobio je Dragan Vasiljević.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj sadašnjih i bivših sportista, funkcionera i gostiju. Među kojima i Žarko Zečević, Danko Đunić, Mlađan Šilobad, Ivan Čurković, Ljubiša Tumbaković, Dražen Dalipagić, Albert Nađ i mnogi drugi.

"Izuzetna mi je čast što imam priliku da se obratim u ime sportista najboljeg kluba. Ovo je velika čast i obaveza da u predstojećoj godini budem još bolji i opravdamo ova priznanja", rekao je Kolašinac.

JSD Partizan spada u red najvećih, a po rezultatima, ostvarenjima i broju vrhunskih sportista tokom proteklih 67 godina, verovatno i najuspešnije sportsko društvo na svetu.

U proteklih 67 godina sportisti Partizana u dresu sa državnim grbom osvojili su više od 500 medalja na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima, dok su klubovi iz porodice crno-belih 14 puta bili pobednici Kupa evropskih šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d