Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.10.2012.

15:33

"Srbi u grčkom sportu" u Atini

Manifestacija "Srbi u grčkom sportu" u petak u Aitni, okupiće više od 30 asova iz Srbije koji su se proslavili igrajući i trenirajući u grčkim klubovima.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Događaj se održava u organizaciji ambasade Srbije, grčko-srpskog poslovnog saveta, a pod pokroviteljstvom predsednika Grčke Karlosa Papuljasa.

U dvorani "Megaro muzikusa", biće postavljena izložba fotografija o vezi srpskog i grčkog sporta, a zatim će se emitovati specijalni film.

Kao vrhunac večeri biće dodela specijalnih nagrada legendarnim košarkaškim trenerima Željku Obradoviću i Dušanu Ivkoviću.

Obradović, koji je sa Panatinaikosom pet puta bio šampion Evrope biće proglašen za počasnog građanina Atine, dok će Ivković, čovek koji je Olimpijakosu doneo obe titule šampiona Starog kontinenta dobiti ključeve Pireja.

Osim dvojice trenera svečanosti će prisustvovati još mnogi srpski sportisti koji su heroji Grčke poput Predraga Stojakovića, Žarka Paspalja, Dejana Tomaševića, Ivana Miljkovića, Darka Kovačevića, Predraga Đorđevića, Ilije Ivića, Marka Pantelića, Dejana Brđovića, Branislava Prelevića, trenera Božidara Maljkovića, Vlade Đurovića, Dušana Šakote, Zorana Gajića, Nikole Stamenića, Dušana Bajevića.

Najavljen je i dolazak srpske ministarke sporta Alise Marić, kao i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divca.

Naravno, neće izostati ni zabavni program, sve u skladu tradicije i prijateljstva srpskog i grčkog naroda, a na kraju svečanosti nastupiće zvanično najbolji trubač na svetu Dejan Petrović i njegov Big Bend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve