Nova vest
Košarka

Subota, 29.09.2012.

21:11

Poraz blede Zvezde u Splitu

Košarkaši Crvene zvezde DIVA poraženi su u Splitu sa 87:81 (26:21, 16:20, 20:20, 25:20) u utakmici prvog kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crveno-beli" su tri puta tokom meča jurili i stizali prednost domaćina, ali je u poslednjoj četvrtini Split predvođen Ivanom Mimicom i Nikolom Vujučić stigao do prve pobede u sezoni.

Mimica je postigao 32 poena, Vujčić 17 (5/6 za dva, 0/5 za tri, 7as, 5sk), a Josip Sobin 12 poena. U timu Milivoja Lazića dvocifren učinak imali su kapiten Igor Rakočević i Filip Čović.

Rakočević i Čović su postigli po deset poena. Crvena zvezda se ne vraća u Beograd pošto već u utorak u utakmici drugog kola gostuje Zadru.

U timu Zvezde u igru nije ulazio samo Luka Mitrović, a ostali košarakaši su još tokom prvog poluvremena postigli poene. Marko Simonović (4 izg.lopte), Demarkus Nelson i Raško Katić (4sk) ubacili su po devet poena, dok su Elton Braun (3sk) i Boris Savović (2/6 za jedan) postigli po osam poena.

Košarkaši Crvene zvezde bili su izrazito neprecizni sa linije za slobodna bacanja, pošto su promašili čak 14 puta (22/36), a gosti samo dva (15/17).

Prve poene u novoj sezoni za Zvezdu ubacio je Demarkus Nelson. Domaćini su sa četiri poena Josipa Sobina poveli prvi put na meču i rezultatsku prednost čuvali tokom veće dela prvog poluvremena. Pored Sobina koji je u prvoj deonici ubacio osam poena, u tim Splićana raspoložen je bio i Mimica.

Zvezda je sredinom prve četvrtine ubacila šest poena u nizu sa linije za slobodna bacanja (Rakočević četiri, Katić dva). Splićani sve do devetog minuta nisu imali prednost veću od tri poena, a Rakočević je pri rezultatu 17:16 za Split promašio trojku. Usledila je serija domaćina 7:0 koju su kreirali Vujčić i Subotić.

Posle prvih deset minuta igre Split je imao pet poena prednosti – 26:21 pošto je u poslednjim sekundama trojku pogodio Aleksandar Cvetković.

Zvezda je odlično otvorila drugu četvrtinu i serijom 6:0 povela drugi put na meču – 27:26. Poene su u prva dva minuta druge deonice postigli Subotić, Katić i Radivojević.

Međutim posle koša Radivojevića Zvezda je stala. Usledila su tri minuta nepovezane igre, promašaja i izgubljenih lopti, a Splićani su serijom 10:0 stigli do devet poena prednosti u 14. minutu 36:27. I drugu poentersku seriju Splita na meču kreirali su Sobin i Mimica.

Seriju Splićana prekinuli su Čović i Savović, ali su domaćini posle poena Vukušića stigli i do dvocifrene prednosti – 42:32. Ipak poeni Vukušića u 15. minutu su bili poslednji koji su košarkaši u žutim dresovima postigli u drugom poluvremenu,

Prvo su Braun i Subotić sa linije za slobodna bacanja prekinuli seriju Splita, zatim je Simonović ubacio trojku, pa je Braun posle ukradene lopte atraktivnim zakucavanje smanjio prednost Splita na samo +1 – 42:41.

U prvom poluvremenu za crveno-bele su igrali svi osim Luke Mitrovića i 11 košarakaša je postiglo poene.

I treću četvrtinu su kao i prve dve obeležile serije koševa prvo Splićana, a zatim i beogradskog tima. Sve do sredine treće deonice Split je imao između jednog i tri poena prednosti, a onda je novu seriju Splita trojkom najavio Kruslin. Na drugoj strani je Simonović prvo promašio, zatim izgbuio loptu, pa je i Čović promašio van linije 6.75m i onda faulirao Kruslin.

Kruslin je pogodio jedno slobodno bacanje, a zatim je ubacio još jednu trojku za 58:49 u 28. minutu.

Do kraja četvrtine Zvezda je serijom 12:4 uspela da se ponovo rezultatski vrati u meč. Kapiten Igor Rakočević postigao četiri poena u nizu. Zatim je naredni minut obeležio Nelson pošto je postigao ček šest poena u nizu, uz jednu ukradenu loptu.

Split je uoči poslednje četvrtine kao i na poluvremenu imao poen prednosti – 62:61.

Crvena zvezda je u prvih pet minuta poslednje deonice postigla samo jedan koš (Boris Savović). Ni domaćini nisu bili preterano precizni, ali su ipak posle poena Kruslina u 35. minutu imali pet poena prednosti (68:63). Ipak Split nije uspevao da stekne veću prednost sve do poslednja dva minuta meča. Igor Rakočević je pri rezultatu 72:69 bio neprecizan u polukontr, a na drugoj strani je raspoloženi Ivan Mimica ubacio svoju treću trojku.

Usledio je faul u napadu Brauna, a zatim još jedna trojka Mimice i tada je bilo jasno da će Split zabeležiti prvu pobedu u sezoni. Poslednje poene na meču postigao je Filip Čović za konačnih 87:81 za Splićane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve