Nova vest
Košarka

Subota, 29.09.2012.

17:50

Loša četvrtina za poraz Radničkog

Košarkaši Radničkog loše su počeli sezonu u ABA ligi pošto su poraženi od Olimpije na svom parketu 71:65.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Kragujevčani su sjajno odigrali prvo poluvreme u kojem su stekli 13 poena prednosti, ali su u nastavku očajno šutirali, dopustili Ljubljančanima da preokrenu u trećem periodu (26:7) i slave u penal završnici.

Najefikasniji u Radničkom bio je Stefan Sinovec sa 15 poena, 12 je ubacio Krstović, a 11 Vortington. Olimpiju je predvodio Blažić sa 19, dok je blistao Pejdž sa "dabl-dablom" (15p, 11sk).

Marković je u Radničkom meč završio sa po 7 poena i asistencija uz 5 skokova, dok je Birčević imao sedam poena uz 11 skokova. Devet poena za Olimpiju ubacio je Salin, dok je osam postigao Raniko.

Meč u Kragujevcu otvorio je Vortington zakucavnje, ali su uvodni minuti pripali Olimpiji koja je povela 7:4 i primorala Miroslava Nikolića da iskoristi prvi tajm-aut. Vrlo brzo Radnički je izašao iz bonusa, ali su domaćini do kraja perioda preuzeli kontrou igre i predvođeni strancima dobili četvrtinu 16:12.

Početak drugog dela protekao je u značu srpskih košarkaša, Marković, Birčević i Krstović prave seriju 6:0 za dvocifrenu prednost Kragujevčana (22:12). Sjajnom odbranom Radnički je zadržao Olimpiju na samo šest poena u drugom periodu, pa je na poluvreme otišao sa vođstvom od 31:18.

Međutim, Radnički je stao u nastavku, Pejdž je sa pet poena pokrenuo Olimpiju, da bi potom Bejns i Blažić doneli seriju 11:3 za povratak na samo koš zaostatka (36:34). Krstović na trenutak zaustavlja nalet gostiju, ali pošto je Bejns izjednačio sa penala (38:38), Pejdž sa dve trojke donosi preokret i vođstvo za Olimpiju 44:38, uoči poslednjih deset minuta.

Trojkom Bejnsa Olimpija je povela 50:43 i najavila pobedu, ali su Ljubljančani potom ušli su seriju nerezonskih šuteva i promašaja, pa je Radnički poenima Sinoveca i trojkom Krstovića smanjio na koš zaostatka. Domaći tim je propustio nekoliko šansi za izjednačenje, pa Blažič prekida lošu seriju Slovenaca (52:48). U većem delu meča slabi Stiven Marković je vezao šest poena i smanjio na 55:54, dva i po minuta pre kraja.

U sledećem napadu sudije su propustile da sviraju aut Olimpiji, a na sve to Salin je iz ugla ubacio trojku. Trener domaćih Nikolić dobio je tehničku grešku zbog protesta, pa su gosti povećali prednost na 61:54. Posle ofanzivnog skoka Sinovec smanjuje, a posle samo jednog pogođenog penala Blažić, i on ubacuje dva pa vraća Radnički na 62:58. Raniko potom pogađa dva za goste, a onda Marković rešava meč faulom u napadu. U poslednjem minutu gosti sa penala postavljaju konačnih 71:65.

U petak je Partizan mt:s savladao Zadar, dok od 21.00 Crvena zvezda Diva gostuje Splitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve