Nova vest
Košarka

Subota, 29.09.2012.

14:10

Rubio na terenu možda u decembru

Plejmejker Minesote Timbervulvsa Riki Rubio (21, 193cm, 82kg) izjavio je za sajt kluba da još uvek ne zna kada će se tačno vratiti na teren.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Rubio se još uvek oporavlja od teške povrede kolena koju je zadobio pred kraj meča sa Los Anđeles Lejkersima devetog marta, kada je samo jednim pogrešnim pokretom noge sezona fantastičnog Španca bila završena.

“Ne želim da razgovaram o tačnom vremenu mog povratka na teren jer ne želim da žurim sa oporavkom. Želim da maksimalno spreman dočekam svoj povratak na parket kad god to bilo, možda se to desi u decembru, možda u januaru, ne znam još uvek”, rekao je 21-godišnji Španac.

Rubio je na toj utakmici pokidao prednje ukrštene i medajalne kolateralne ligamente na levom kolenu prilikom duela as Kobijem Brajantom. Španac je operaciju imao 21. marta i tada je još bilo jasno da ga čeka minimum šest meseci pauze.

Doktori su mu pre tri nedelje dozvolili da lagano trči na tredmilu ali neće učestvovati u četvorodnevnom kampu Minesote. Međutim doktori su mu zabranili i da skače i pravi nagle pokrete u stranu.

Rubio se nada da će sa treningom agilnosti početi za tri do četiri nedelje ako ne bude bilo kakvog otoka na kolenu. Kako sam kaže, za sada nije bilo otoka.

“Odličan je osećaj što ponovo mogu da trčim i što nema otoka na kolenu. Ako bude otoka moraću da prestanem. Ako ipak ne bude onda ću nastaviti da treniram ali neću forsirati ništa. Trudim se da radim maksimalno, ali me ipak fizioterapeuti često prekidaju jer stvarno želim da treniram ponovo”, rekao je Rubio.

Pre povrede Španac je imao dobar učinak u timu Minesote, beležio je 10,6 poena, 8.2 asistencije i 2,2 ukradene lopte po utakmici.

Rubio je dodao i da brine zbog toga što ne zna da li će se ikada više vratiti na nivo na kojem je bio prethodne sezone, kada je izabran za jednog od najboljih rukija lige.

“Mnogo mi je teško kada gledam svoje saigrače kako igraju a ja ne mogu da im pomognem. Psihički mi to jako teško pada, ali zato želim da se oporavim kako treba i vratim na teren kako bih uživao u igri”, zaključio je talentovani igrač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve