Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.09.2012.

14:56

Lazić: Živim za pobede

Trener Crvene zvezde Milivoje Lazić rekao je da njegove košarkaše očekuju veoma neugodna gostovanja na startu sezone u Jadranskoj ligi protiv ekipe Zadra.

Izvor:

Autor:

Default images

"Čekaju nas veoma bitna, neugodna i teška gostovanja. Zvezdi će svaka utakmica biti teška, jer smo klub koji dodatno motiviše protivnike da protiv nas svi igraju jako. Daćemo sve od sebe da pobedimo u Splitu i podignemo samopouzdanje pred nastavak, a kasnije će sve ići lakše", rekao je Lazić.

Zvezda će u subotu u 21.00 gostovati Splitu u prvom kolu Jadranske lige, dok će tri dana kasnije od 18.00 igrati u Zadru.

Lazić je istakao da su svi Zvezdini košarkaši spremni za predstojeće dve utakmice, osim povređenog Branka Lazića.

"Split kao povratnik u takmičenje ima velike ambicije i želje. Imaju tim sa pet-šest iskusnih igrača i nekoliko talenata. Posebno bih istakao Nikolu Vujičića. Dobri su, ali moram da istaknem da je Zvezda bolja. Ovo gostovanje će biti veliki izazov za naš klub", rekao je Lazić.

Trener crveno-belih rekao je da je njegovoj ekipi pored rezultata potrebno i da ostavi dobar utisak.

"Maksimalno smo motivisani i spremni da dobrim pristupom pokažemo borbenost i kvalitet. Želimo da pobedimo na startu takmičenja i pre svega ostavimo dobar utisak. Neophodno je da uz borbenost i angažovanje dođemo do rezultata", rekao je on.

Lazić je rekao da je primarni cilj njegovog tima plasman na završni turnir Jadranske lige i da se potom preko fajnal-fora plasira u Evroligu.

"Sistem takmičenja povećava ambicije svih klubova. Biće jako teška gostovanja, svako je kod kuće favorit i morate da na svom terenu pobedite sve utakmice, a u gostima da probate da dođete do što boljeg rezultata. Cilj nam je završni turnir i da se preko njega plasiramo u Evroligu", rekao je Lazić.

"Teško je izdvojiti favorite za fajnal-for, svi srpski klubovi imaju kvalitet, ali ćemo više znati tek posle petog-šestog kola, jer će tada verovatno doći do situacije da timovi sa manjim budžetima i ambicijama uđu u probleme", dodao je on.

Zvezda u novu sezonu ulazi sa znatno izmenjenim timom u odnosu na prošlu, pošto su klub sa Malog Kalemegdana pojačala osmorica košarkaša, od kojih je najzvučnije ime novi kapiten kluba Igor Rakočević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve