Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.09.2012.

10:56

Željko Obradović sa Pistonsima

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović odlučio je da napravi pauzu u karijeri, ali će narednih nekoliko dana sticati NBA iskustvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Obradović će zajedno sa pomoćnikom Dimitrisom Itudisom provesti nekoliko dana na otvaranju trening kampa Detroit Pistonsa, prenosi grčki sajt "Eurohoops".

Srpski stručnjak je u osam puta bio šampion Evrope, a ukupno je osvojio 32 trofeja. Nije mnogo evropskih stručnjaka uspelo u NBA, kratko se zadržao i Etore Mesina, ali bi bilo interesantno videti kako bi se snašao Obradović.

Međutim, teško je očekivati da se Obradović odluči na takvu promenu s obzirom da je drugačiji sistem rada u NBA ligi i Evropi, i što se tiče trenerskog posla i što se tiče same igre.

U svakom slučaju, Obradović će biti drugi srpski stručnjak koji će u biti gost nekog NBA tima u predsezone, pošto je poziv od Denver Nagetsa dobio Aleksandar Đorđević.

Obradović je na kraju prošle sezone posle 13 godina napustio PAO, a odbio je bogate ponude nekoliko turskih klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve