Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.09.2012.

08:58

Dalipagić: Nema više pravih zvezda

Legenda srpske košarke Dražen Dalipagić izjavio je da je prošlo vreme kada je naša reprezentacija bila sastavljena od pravih zvezda.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dalipagić je to izjavio za “Večernje novosti” povodom stanja u kojem se nalazi naša košarka poslednjih godina i kvalifikacija u kojima je naša reprezentacija uzela poslednju vizu za Evropsko prvenstvo u Sloveniji naredne godine.

Naša košarka je na konstantnoj nizbrdici od 2002. godine i zlata sa Svetskog prvenstva u Indijanapolisu. Pogledajte samo sastav tog tima Jugoslavije i biće svima jasno o čemu se priča već deset godina. Divac, Bodiroga, Stojaković. I to je to. Kada smo takvih asova u isto vreme na istom mestu, u istom timu imali od tada. Nikada”, jasan je Dalipagić.

Dalipagić je istakao da je trenutno stanje u našoj košarci takvo jer mlađi nisu želeli da slušaju njega i ostale legend.

Mi iz starije garde, sebe tu nesebično svrstavam, govorimo već čitavu deceniju da nemamo igrače za modernu košarku. To je, tek posle deset godina, tek pre nekoliko dana izjavio i selektor Ivković. Nas ‘matore’ kao da niko nije hteo da sluša sve ove godine”, rekao je Dalipagić, “Lako je bilo nekada sa Mokom, Kićom, Mirzom, Prajom ili Ćosom. Danas je i poimanje košarkaške igre drugačije. Više se sve svodi na timski duh. Ali mi, izgleda, ni to više nemamo. Slika naše današnje košarke svela se na centra Krstića i kreativnog Teodosića. Kod ovog drugog se nikada ne zna da li će dati tri ili 23 poena. Ostali, kako im je svanuo dan tako i igraju”.

Legendarni košarkaš ističe i da je shvatanje onoga šta predstavlja reprezentacija sada potpuno drugačije nego pre deset, dvadeset i više godina.

Moji vršnjaci i ja smo trčali u reprezentaciju. Ona nam je bila izlaz u svet u svakom smislu te reči. Danas, ako igrač ima dobrog menadžera, ne mora ni da igra za reprezentaciju. Potpiše dva dobra ugovora i bogat je čovek”, istakao je Dalipagić, “Ovo je 21. vek. Moderna su vremena. Sigurno su menadžeri potrebni košarci, ali ima i loših primera. Uzimaju se deca od 15 ili 16 godina. Potpisuju se suludi ugovori. To samo škodi, nikako ne može da izađe na dobro. Menadžeri su danas ljudi koji su u trendu. Ali trend bi trebalo da se menja i na terenu. Da i tamo postoji moderna košarka”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve