Otvorena „Barklis arena“ u Bruklinu

Bruklin Netsi u petak su i zvanično postali deo sportske porodice Njujorka, pošto je i poslednja faza preseljenja kluba iz Nju Džersija završena.

Izvor: B92 SAD
Podeli

To je učinjeno otvaranjem nove dvorane koja će nositi ime „Barklis arena“.

Netsi su se tako pridružili društvu ’Velike jabuke’, u kojem su već decenijama Niksi u košarci, Jenkizi i Metsi u bejzbolu, Džajantsi i Džetsi u američkom fudbalu, i Rendžersi i Ajlandersi u hokeju na ledu.

Nova dvorana, koja je koštala više stotina miliona dolara i ima 18 hiljada mesta, u petak je puštena u upotrebu, a zvanična ceremonija otvaranja biće uprilićena 28. septembra koncertom rep zvezde i jednog od vlasnika Džej Zija.

Presecanju svečane trake prisustvovali su i navijači, ali i gradonačelnik Majkl Blumberg.

Ovaj događaj šalje jasnu poruku svima da Bruklin postaje centar zabave i dobro sporta. Ono što je za naš grad važno, ova dvorana i novi klub doneli su i nova radna mesta u gradu“, rekao je Blumberg.

Investitor Brus Ratner saopštio je da je otvaranju dvorane ipak prethodilo mnogo muka, brojni sudski procesi i ekonomska kriza u koju je zapalo američko društvo pre dve i po godine.

Navijači su imali priliku da vide i novi logo i parket Bruklin Netsa, kluba koji je po mnogo čemu drugačiji od ostalih u NBA ligi. Vlasnik Bruklin Netsa i čovek koji je inicirao selidbu iz Nju Džersija je Mihail Prohorov, ruski milijarder.

Ono po čemu će se dvorana u Bruklinu takođe razlikovati od ostalih je činjenica da će prolaznici sa ulice moći da vide terene na kojima treniraju igrači.

Osim Džej Zija na koncertu koju će svečano predstaviti novu dvoranu učestvovaće i Barbara Strejsend i Bob Dilan.

Bruklin Netsi su prvi profesionalni tim koji je zašao u taj deo grada u poslednjih 55 godina.

NBA