Vujošević: Prekinite farsu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević kaže da bi njegove kolege i igrači trebalo da prekinu da kritikuju selektora Srbije Dušana Ivkovića.

Izvor: B92, zurnal.rs Srbija
Podeli

Vujošević je stao u odboranu Ivkovića odmah posle plasmana na Evrobasket 2013, ali je to učinio još jednom.

"Ovo u šta se pretvara diskusija oko selektora stvarno predstavlja veliki gubitak svakog stila. U svemu tome vidi se i koliko se izgubilo poštenje, jer Ivković je komotno mogao da stoji sa strane i drži predavanja", rekao je Vujošević za zurnal.rs.

"Mada je tačna stara grčka izreka da grnčar ne voli grnčara, zaprepašćen sam ponašanjem esnafa. Od nekih koji su povređeni pa vidaju stare rane do nekih koji imaju pretenzije i lobije da budu selektori, gde se čak upotrebljavaju i igrači. U tome očigledno dobro participiraju i razne menadžerske agencije", smatra Vujošević.

Trener Partizana je poručio da je vreme da se prestane sa prozivkama jer one nikome ne idu u korist.

"Reprezentacija se plasirala u Sloveniju i treba prekinuti sa ovom farsom! Jer svi od košarke živimo i svima nam je košarka dala mnogo više nego mi njoj! To je jedini motiv zbog kog se oglašavam. Naravno uz želju da ove mlade momke koje treniram i od kojih će neki sigurno biti reprezentativci Srbije, vodi i usavršava proveren, ozbiljan čovek i trener kakav je Ivković", zaključio je Vujošević.

NBA