Nova vest
Košarka

Sreda, 19.09.2012.

11:47

"Partizan ima odlične navijače"

Nova košarkašica Partizana Amerikanka Bruk Kvinan izjavila je da je oduševljena Beogradom i atmosferom koju na utakmicama stvaraju navijači crno-belih.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kvinan je dve i po godine igrala u Grčkoj, jednu sezonu provela je u Mađarskoj, deo prošle sezone u Turskoj, a pre toga je bila u Belorusiji, kada je i imala priliku da se upozna sa ekipom Marine Maljković.

"Sastali smo se sa Partizanom u Evrokupu. Atmosfera na utakmici u Beogradu je bila sjajna. Partizan ima odlične navijače, koji daju veliku podršku timu. Biće ovo zabavna sezona", rekla je Kvinan.

Ona je dodala da to nije bio njen jedini dolazak u Beograd i da je preko leta bila gošća nekoliko prijateljica iz Srbije sa kojima je ranije bila saigračica.

"Svideo mi se Beograd, pogotovo centar grada, prodavnice, kafići... Stanujem na Novom Beogradu, pa mi je potrebno malo vremena da ispitam okolinu. Generalno mi se mnogo svidja, iako mi sam dolazak nije baš prijao, s obzirom da sam propustila avion zbog štrajka u Nemačkoj, a prtljag mi je stigao sa dva dana zakašnjenja", kaže košarkašica, koja dolazi iz Filadelfije.

Kvinan ima 28 godina i svojim iskustvom trebalo bi da donese podršku mladjim saigračicama u predstojećoj sezoni.

"Tim je vrlo dobar. Imamo mnogo brzih bekova, sjajnih šutera. Igramo brzo u napadu i agresivno u odbrani. Takav stil meni izuzetno odgovara. Dobra stvar je kada igrate na poziciji pet, a nemate visinu, je da ste u ekipi, kojoj tranzicija igre ide odlično od ruke. To je prednost i moja brzina može samo da pomogne", poručila je Kvinanova.

Nova članica Partizana ističe da s nestrpljenjem očekuje početak NBA sezone, a u glavne favorite ubraja Majami, Los Andjeles Lejkerse, Bruklin Netse i Boston Seltikse.

"Majami će odbraniti titulu zbog Lebrona Džejmsa, ali očekujem neizvesnu borbu, baš kao i u izborima za američkog predsednika. Verujem da će Barak Obama pobediti Mita Romnija i da će ostati u Beloj kući", zaključila je Kvinan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve