Nova vest
Košarka

Utorak, 04.09.2012.

11:31

Almond: Učim od Igora

Jedan od najvećih aduta Crvene zvezde Diva u novoj sezoni biće Amerikanac Moris Almond.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Momak sa vrlo karakterističnim skok šutom, uz pomalo neobičnim izbačejem trebalo bi da bude glavna pretnja Zvezde u napadu.

Već na početku priprema pokazao je da će biti pojačanje za "crveno-bele". U intervjuu za klupski sajt istakao je da uči od Igora Rakočevića, pričao je o svom odrastanju u vojničkom režimu, i toku svoje karijere.

Šta bi rekao navijačima Crvene zvezde koji ne znaju ko je Moris Almond?

"Igram jako, svaki meč posmatram kao da mi je poslednji, konstantno se trudim da napredujem. Drago mi je što sam ovde u Beogradu, u Crvenoj zvezdi".

Kako se osećaš kao deo ovog tima?

"Igrao sam svoj prvi meč protiv Gaz Metana posle samo nekoliko treninga. Zaista je dobar osećaj biti ovde, sa dobrim igračima koji imaju toliko iskustva i koji su uvek spremni da pobede".

Da li tu misliš posebno na Igora Rakočevića?

"Upravo tako. Igor je vođa tima, iskusan igrač i ja učim od njega".

Možeš li da nam kažeš nešto o tvom privatnom životu? Gde si odrastao?

"Imam mlađeg brata koji živi u Džordžiji. Majka mi je nastavnica u školi, otac mi je bio vojno lice i često sam menjao sredinu. Živeo sam u Nemačkoj i u Americi zbog njegovog posla."

Da li je bilo teško za tebe da se stalno seliš?

"Pa naviknete se. Kada ste dete, radite šta vam otac kaže. Bilo je to dobro iskustvo i sada mi pomaže kada zbog posla menjam mesta gde živim".

Kako i gde si počeo da igraš košarku?

"Moja cela prodica se bavila košarkom, ja sam samo nastavio tim putem. Moj otac je igrao na koledžu, na malom univerzitetu i tako je uneo loptu u moj i život mog brata. Otac je bio moj prvi trener".

Kako se tvoja karijera razvijala dalje?

"Igrao sam u srednjoj školi, tu sam video da mogu da igram na visokom nivou. Saigrač mi je bio sadašnji igrač Atlanta Houksa, Džoš Smit. On je direktno iz srednje škole otišao u NBA. Kada sam video njega u NBA ligi, dao mi je inspiraciju da se bavim košarkom profesionalno. Video sam da neko meni blizak može da uspe kao profesionalac i eto sada sam ovde".

Reci nam nešto o tvojoj karijeri u Evropi? Kakav je osećaj biti sada u Beogradu?

"Osećam se sjajno što sam konačno ovde. Čuo sam mnogo o Beogradu, navijačima, Crvenoj zvezdi. Sada moram da kažem da je to sve istina. Zaista sam srećan što sam ovde".

Znaš da je ovo zemlja košarke?

"Da, ovo je jedna od nekoliko država Evrope za koju to važi. U većini država Evrope fudbal ima prednost. Dobro se osećam što je ovde košarka prvi sport, uzbuđen sam zbog toga".

Znaš da Zvezda ima veoma popularan fudbalski tim sa bogatom tradicijom i sjajnim navijačima?

"Video sam kako igraju pre neki dan na televiziji. Bio sam u restoranu kada je Crvena zvezda igrala svoj meč protiv francuskog tima, Bordoa. Tada sam se malo više upoznao sa fudbalom".

Čuli smo da jedeš samo piletinu i salate. Da li je to istina?

"Ko vam je rekao to?", nije mogao da sakrije osmeh Almond, a potom je dodao: "Vi novinari stvarno svuda imate uši. Trudim se da jedem piletinu, ćuretinu, ribu. Uglavnom zdraviju hranu. Nekada kada slavim, opustim se i ne gledam šta jedem. Volim hranu ali se trudim da vodim računa o ishrani da bih mogao uvek da dam sve od sebe na terenu", zaključio je Almond.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve