Nova vest
Košarka

Utorak, 04.09.2012.

11:02

Maljkovićeva i Lukajić u Stupovima

Marina Maljković i Željko Lukajić posetili su kadetski košarkaški turnir koji su organizovali KK Stari Ras i manastir Đurđevi stupovi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U toku je akcija prikupljanja sredstava za obnovu manastira čija restauracija traje više od 40 godina.

Maljkovićevu i Lukajića je sa članom rep sastava Beogradski sindikat Boškom Ćirkovićem Škabom, ugostio otac Gerasim i poveo ih u posetu zadužbini despota Stefana Nemanje iz 12. veka.

Strateg "crno-belih“ se tako uključila u akciju "Obnovimo sebe, podignimo Stupove".

"Gledala sam veoma talentovanu grupu dečaka, ali ono što je posebno interesantno je da je turnir bio izuzetno posećen. U publici sam videla veliki broj devojaka i organizatori su mi dali obećanje da će krenuti u ozbiljnu ofanzivu i oformiti ženski košarkaški klub u Novom Pazaru. Mnoge devojčice su se posle mog gostovanja već informisale o mogućnosti da treniraju košarku. To će biti izuzetno značajno na polju popularizacije ženske košarke, pošto je to podneblje poznato po visokim ljudima. Očekujem da će ženska košarka, koja u tom kraju ima veliku tradiciju, ponovo zaživeti", rekala je Marina Maljković.

Đurđevi stupovi u uvršteni u svetsku kulturnu baštinu i nalaze se pod zaštitom Uneska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve