Nova vest
Košarka

Utorak, 04.09.2012.

09:43

Beli orlovi žele titulu u Švedskoj

Košarkaški klub srpske dijaspore u Švedskoj, Stokholm Iglsi počeli su pripreme za elitni rang u kojem žele da osvoje titulu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovaj klub srpskih emigranata je za samo četiri godine uspeo da uđe u istoriju kao jedini košarkaški klub u dijaspori koji je stigao do najvišeg ranga takmičenja u nekoj državi.

U prošloj sezoni su čak oborili švedski rekord sa 34. uzastopne pobede.

Šef stručnog štaba "Orlova" ove sezone je crnogorski trener Milan Rondović. Novi igrači za ovu sezonu su Nenad Stefanović, Dragoljub Kiki Kitanović, Marko i Nikola Ljujić.

Pored ovih igrača u Orlovima već igraju Aleksandar Perišić i Aleksandar Mićović. Iz Turske prve lige im se priključio Serkan Inan i iz grčke Aleksandar Koutras.

I ove godine u Orlovima igra poznati centar Džozef Tejlor zajedno sa još jednim Amerikancem Dontejem Vilijamsom. Orlovi su u Švedskoj poznati po velikim brojem vatrenih navijača i ogromnoj podršci sa tribina. Klub broji više od 2.400 članova i 14.000 registrovanih simpatizera po celoj dijaspori.

"Verujem da ćemo i ove godine opravdati velika očekivanja naših navijača. Upravo radimo na okupljanju naših privrednika u Švedskoj i od toga velikim delom zavisi uspeh kluba. Svakodnevno apelujemo na one privatnike koji nam se još nisu pridružili da i oni stanu iza svojih "Orlova". Ovaj klub mora da bude u interesu svakog našeg čoveka. Svaka pobeda "Orlova" je pobeda cele naše nacije. Prva utakmica se igra 5 oktobra u "Orlovom gnezdu" i spremamo veliki spektakl", rekao je predsednik kluba Goran Popov.

Kako će "Orlovi" uspeti ove sezone niko ne može reći sa sigurnošću. Švedski mediji pišu da je i ulazak u prvu ligu veliki podvig i samo po sebi veliki uspeh za ovaj klub, ali "Orlovi" će verovatno pokušati da osvoje i titulu, pa neće biti iznenađenje ako na proleće budu igrali u finalu plej-ofa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

6 h

U fokusu

Vidi sve