Nova vest
Košarka

Petak, 24.08.2012.

20:25

Laka pobeda Srbije u Novom Sadu

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Estoniju u Novom Sadu sa 88:63 (26:15, 24:13, 20:13, 18:22) u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Tim Dušana Ivkovića je u prva tri kola zabeležio pobede na gostovanjima Islandu i Slovačkoj i poraz od Crne Gore u Beogradskoj areni.

Naredni meč Srbija igra 28. avgusta u Izraelu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Krstić i Teodosić sa po 12 poena, Anđušić je ubacio 11, a Kešelj 9.

U Ekipi Estonije najefikasniji je bili su Halik sa 11, Vene sa 10, a Kangur i Abet su zabeležili po devet poena.

Srbija je loše šutirala sa linije slobodnih bacanja, samo nešto više od 36 procenata (4/11), ali su srpski košarkaši ubacili deset trojki iz 26 pokušaja.

Srbija je meč počela sa petorkom Teodosić, Mačvan, Krstić, Tepić, Kešelj, koja je izborila prvi napad na meču. Prvih pet minuta se igralo poen za poen, uz dosta grešaka na obe strane, a nijedan tim nije stekao osetniju prednost. Srbija je ubacila dve trojke, ali su Estonci uzvartili sa tri.

U nastavku Srbija stiže do pet poena prednosti zahvaljujući koševima Mačvana, Teodosića i Krstića. Gosti su uglavnom pokušavali sa linije 6.75 da dođu poena, ali osim početne tri, do kraja prve četvrtine, nisu uspeli da zabeleže nijednu trojku.

Srbija je u poslednjim trenucima prve četvrtine došla do 11 poena prednosti, zahvaljujući sjajnoj akciji koju je nakon asistencije Rašića, Bjelica završio zakucavanjem.

Drugu četvrtinu otvorili su Estonci pogotkom za tri poena, ali Srbija uzvraća sa četiri trojke, po jedna Ercega i Kešelja, a dve Anđušića za dvadeset poena prednosti (38:18).

Do kraja poluvremena Srbija je samo održavala prednost koji je stekla na kraju prve i početkom drgue četvrtine. Poene su postizali Mačvan i Krstić, dok su na drugoj strani Estonci promašivali, ali je jednu trojku pogodio Halik.

Drugo poluveme Srbija je otvorila sa dve promašene trojke , a Štimac ubacuje prve poene u nastavku. Domaći košarkaši su igrali dobru odbranu, pa Estonci u prva tri minuta nisu postigli poen iz igre. Dorbek i Vene postižu pogađaju za Estoniju, ali ekipa Dude Ivkovića zadržava visoku prednost.

Priliku je dobio i Musli, a njegovim poenima Srbija dolazi do plus 25 (60:35). Do kraja treće četvrtine prednost je povećana na 29 poena (70:41).

Estonija je na početku četvrte četvrtine ubacila 12 poena, a Srbija samo četiri. Bjelica trojkom prekida seriju gostiju. Srbija je u nastavku igrala dosta opuštenije, ali nije ispuštala veliku prednost, a šansu su dobijali i igrači koji su imali manju minutažu.

Srbija: Teodosić 12, Tepić 8, Rašić 2, Bjelica7, Kešelj 9, Krstić 12, Anđušić 11, Erceg 6, Mačvan 7, Musli 7, Nedović, Štimac 7.

Estonija: T. Sok 8, G. Dorbek 2, Sage 3, Talts 5, Arbet 9, S. Sok 6, Vene 10, Kangur 9, Halik 11, M. Dorbek , Radik, Eihfus

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve