Nova vest
Košarka

Petak, 24.08.2012.

16:08

Dinkić: Arena i Evropa za KG

Uprava košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca predstavila je tim za predstojeću seoznu i obećala da će se plasirati u Evropu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Miroslav Nikolić obećao je da će Radnički ove sezone igrati mnogo bolje nego prošle godine, sa ciljem da se plasira među prvih šest u Jadranskoj ligi.

Kragujevčane su ove sezone pojačali Miloš Borisov, Bojan Krstović, Vladislav Dragojlović, Mark Vortington, Teriko Vajt i Metju Braun Emening, dok su ugovore produžili Stiven Marković i Danilo Mijatović.

"Radnički poslednje tri godine pravi sve bolje rezultate i postao je brend Kragujevca, koji je posle Fijata najprepoznatljiviji", rekao je predsednik kluba Ivan Grujin.

Uz stav da se Radnički prošle sezone izborio za status drugog najboljeg tima u Srbiji, Grujin je rekao da se sportski radnici u tom klubu ne zadovoljavaju tim, već žele da idu korak napred i da u narednom periodu izadju na međunarodnu scenu.

Grujin je rekao da je tim sačinjen po želji šefa stručnog štaba Miroslava Nikolića.

Gradonačelnik Veroljub Stevanović ocenio je da je Kragujevac najsportskiji grad i da je želja svih da taj klub uđe u Evropu, ali i obećao da će do kraja mandata kako lokalne tako i republičke vlasti biti izgradjena velika hala po svetskim standardima.

Počasni predsedniki kluba Mlađan Dinkić podsetio je da se Radnički svake godine penje za jedan stepenik više.

"Pored cilja da se uđe u Evropu, cilj je i da Kragujevac dobije Arenu, kao što ima Beograd i školu košarke za mlade Kragujevčane i ostale iz centralne Srbije, kako bi oni sutra bili u timu Radničkog", rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve