Nova vest
Košarka

Utorak, 21.08.2012.

17:58

EP: Srbija ubedljiva u Levicama

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Slovačku u Levicama sa 93:71, u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Dušana Ivkovića je tako stigao do druge pobede, nakon trijumfa nad Islandom i poraza od Crne Gore.

Najvažnija stvar sa utakmice u Slovačkoj je što se u sastav Srbije vratio se kapiten Nenad Krstić koji je meč završio sa 14 poena. Naš tim odigrao je slabu prvu četvrtinu ali je u nastavku ipak pokazao ogromnu razliku u kvalitetu.

Teodosić je ubacio pet trojki (15 poena, 7 asistencija, 3 skoka), Bjelica je bio odličan sa 11 poena i 9 skokova, a naš tim je ubacio 13 trojki iz 24 pokušaja. U domaćem sastavu Anton Gavel je bio ubedljivo najbolji sa 26 poena. Narednu utakmicu Srbija igra već u petak od pola devet u Novom Sadu protiv Estonije.

Ivković je u Slovačkoj počeo sa petorkom Teodosić, Tepić, Bjelica, Savanović, Krstić. Na samom početku utakmice najveće probleme zadavao nam je najbolji strelac Slovaka u prva dva kola Anton Gavel koji je meč otvorio sa dve trojke.

Na drugoj strani kapiten Nenad Krstić pokazao je koliko je nedostajao u prve dve utakmice. Postigao je osam od prvih 12 poena naše ekipe, ali to nije bilo dovoljno. Nakon treće trojke Gavela Slovačka je posle sedam minuta imala prednost od četiri poena (18:14), a jedini koji je pored Krstića igrao na odgovarajućem nivou bio je Nemanja Bjelica sa sedam poena i pet skokova u prvih deset minuta.

U samom finišu prve deonice Srbija je uspela da serijom 9-2 dođe do vođstva i posle deset minuta vodila je sa 26:24.

Anton Gavel je i početkom druge deonice nastavio da puni koš Srbije iako je Ivković stavio Paunića na njega, naši igrači ponovo su pravili neke početničke greške, ali usledio je odličan period u igri naše selekcije.

Napokon je odbrana bila na zadovoljavajućem nivou, a u napadu su se srpski košarkaši raspucali. Tri trojke ubacio je Teodosić, po jednu Rašić i Paunić i Srbija je nakon samo nekoliko minuta došla do velikih 15 poena razlike (47:32). Do kraja prvog poluvremena naš tim bez većih problema je održao stečenu prednost i nakon 20 minuta imao je 17 oena viška (56:39).

Serija trojki naše reprezentacije nastavljena je i početkom drugog poluvremena. Danilo Anđušić, koji je na ovom meču igrao umesto Nedovića, ubacio je dve, a još jednu je pogodio i Teodosić zpa je naša selekcija prvi put otišla na preko 20 razlike (65:44).

U nastavku treće četvrtine tim Dušana Ivkovića je lagano uvećavao razliku, a trojkom Milenka Tepića u poslednjim sekundama četvrtine Srbija je imala najvećih plus 27 (79:52). U poslednjih deset minuta Ivković je priliku dao Musliju i Kešelju, Srbija je odigrala nešto opuštenije pa je domaćin uspeo do kraja da ublaži poraz.

SLOVAČKA: Pandula 8, Gavel 26, Vido 2, Marko, Biljik 3, Vojtek 4, Sikora 12, Moravek 4, Batka 9, Mrviš, Ruber 3.
SRBIJA: Teodosić 15 (7 as), Tepić 9, Rašić 3, Paunić 4, N. Bjelica 11 (9 sk), Savanović 8, Kešelj, Krstić 14, Anđušić 9, Mačvan 9 (5 sk, 4 as), Musli 6, Štimac 5 (4 sk).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve