Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.08.2012.

18:48

EP, kval: Slovačka - Srbija (18.00)

Košarkaška reprezentacija Srbije igra u utorak veče (18.00) treći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine u Sloveniji.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Nakon polovičnog učinka u prva dva meča, pobede na Islandu i poraza od Crne Gore u Beogradu, pred "Orlovima" je gostovanje u Slovačkoj.

Slovaci su zabeležili poraze u prva dva kola od Estonije i Islanda. Među izabranicima Dude Ivkovića našao se i kapiten Nenad Krstić, kome će ovo biti prvi nastup za reprezentaciju u kvalifikacijama.

Selektor Srbije kaže da u meču sa Slovacima očekuje igru na višem nivou i najavljuje novine u igri.

Treba da se pripremamo od utakmice do utakmice. Možda je dobra okolnost da neposredno posle subotnje utakmice putujemo za Slovačku. Očekujem igru na višem nivou. Biće i nekih novina. Erceg ne putuje sa timom, pre svega, zbog napornog puta i opterećenja koje je bilo u utakmici sa Crnom Gorom. Priključio nam se Nenad Krstić, koji će sigurno biti među 12, možda i u startnoj petorci. Samo prisustvo Krstića kao kapitena trebalo bi da bude nov kvalitet u našem timu. Očekujem dobru utakmicu jer je to jedini način da se u komplikovanom sistemu takmičenja preboli onako bolan poraz protiv Crne Gore. O Slovačkoj je dosta teško da napravim analizu , iz prostog razloga što su oni neočekivano igrali. Oni su protiv Islanda igrali bez trojice ključnih igrača. Samo sa destoricom u sastavu. Mi pre svega treba da respektujemo svaki protivnički tim. Najkvaliteniji igrač im je Anton Gavel, momak sa evroligaškim iskustvom, koji igra u Bambergu , dok su ostali igrači barem što se mene tiče, dosta nepoznati. Mnogo je teških utakmica u ovim kvalifikacijama. Danas više ne postoji ona ogromna razlika između timova prve i druge kategorije. Razlika je sve manja. Kako za svaku utakmicu, tako i za ovu, moramo da se maksimalno pripremimo, da budemo jako ozbiljni”, rekao je Ivković.

Plejmejker Aleksandar Rašić nada se pobedi i kaže da je poraz od Crne Gore bio neočekivani kiks.

U pitanju je manje poznat protivnik, nešto slično kao Island. Idemo tamo posle neočekivanog poraza. Očekujem da ćemo reagovati i pokazati da je kiks protiv Crne Gore nešto trenutno. Slovačka je slabiji protivnik, ali ne smemo da potcenimo nijednog trenutka. Moramo jako i maksimalno angažovano da odigramo od prvog do poslednjeg minuta i da se polako vraćamo u formu. To je jako bitno, jer nemamo više prava na kiks u toku ovih kvalifikacija. Imamo neke informacije da su oni protiv Islanda igrali bez trojice igrača iz prve postave. Ne znamo u kom će sastavu izaći i taj poraz sigurno nije prava slika njihovog kvaliteta. Bez obzira na to, mi moramo da se okrenemo našoj igri i da mislimo pre svega o nama i mislim da pobeda neće doći u pitanje”, istakao je Rašić.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića u prva dva kola zabeležili su polovičan učinak, pobedu na Islandu i poraz od Crne Gore kod kuće. Sa druge strane .

U trećem meču kvalifikacija Ivković, za razliku od prva dva, neće računati samo na Zorana Ercega. Pored kapitena Krstića, u Slovačkoj su još: Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Ivan Paunić, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Marko Kešelj, Milan Mačvan, Dejan Musli, Nemanja Nedović, Vladimir Štimac i Danilo Anđušić.

Utakmica između Srbije i Slovačke na programu je u utorak od 18 časova u "Gradskoj hali sportova" u Levicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve