Nova vest
Košarka

Subota, 18.08.2012.

20:30

Poraz Srbije u poslednjoj sekundi!

Košarkaši Srbije izgubili su od Crne Gore sa 73:71 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Mladi Nikola Ivanović pogodio je trojku sa centra ’bez koske’ u poslednjoj sekundi, ali prilika je propuštena ranije, pošto je Srbija na pet minuta do kraja vodila sa 13 poena razlike. Međutim, nekoliko brzopletih rešenja, izgubljenih lopti i promašenih bacanja, Crna Gora se vratila u igru i na kraju stigla do trijumfa.

Najefikasniji u taboru Srbije bio je Miloš Teodosić sa 21 poenom (7-7 za dva, 1-8 za tri), 2 skoka, 5 asistencija, ali i 4 izgubljene lopte i lošu igru u samoj završnici. Milan Mačvan imao je 17 poena (8-11 iz igre) i 5 skokova, a Aleksandar Rašić dao je 8 poena (2-7 iz igre).

Suad Šehović predvodio je Crnu Goru sa 17 poena i 10 skokova, Dubljević i Aleksa Popović ubacili su po 11, a Nikola Ivanović 10 poena.Teodosić je odlično počeo meč, ubacio je četiri poena u nizu, ali su Crnogorci imali odgovor preko Šehovića i Ročestija.

Kako je vreme prolazilo, ’orlovi’ su bili sve bolji, naročito u odbrani, a posle penala Teodosića prvi put je bilo +5 (16:11). Ulaskom Ercega i Bjelice igra Srbije dobila je na tempu, a upravo je košarkaš Kaha Laborala pogodio trojku u završnici prve deonice za prednost od 23:15 pred prvi dvominutni odmor.

Ekipa Luke Pavićevića nije ’gubila glavu’, a šutersku seriju pokrenuo je Suad Šehović sa dve vezane trojke, precizan je bio i Popović, a trojkom Dubljevića Crna Gora je izjednačila na 31:31.

U tim momentima Srbija nije imala pravo rešenje za čvrstu odbranu rivala, Crnogorci su poveli sa 33:31, ali onda je Teodosić postigao četiri poena u nizu. Tajm-aut Pavićevića doneo je rezultat, pa je Crna Gora do kraja poluvremena odigrala bolju odbranu i na 15-minutni predah otišlo se sa nerešenim rezultatom (35:35).

Crnogorci su bolje počeli drugo poluvreme – Šehović je pogodio novu trojku, a Ročesti je dva puta bio precizan sa distance, pa je Crna Gora povela sa 44:40.

Mačvan i Nedović vratili su rezultatski egal, a seriju Srbije inicirao je Rašić trojkom iz ugla za 51:48. Usledili su pogoci Štimca i Tepića za +7, ali je na kraju trećeg perioda bilo 55:52.Početkom poslednje deonice Srbija je zaigrala mnogo agresivnije u odbrani, a u napadu su se razigrali Teodosić i Mačvan. Plejmejker Srbije ubacio je osam, a Mačvan četiri poena u seriji 12-0 kojom je tim Dušana Ivkovića poveo sa 67:54.

Činilo se da će Srbija tada lako privesti meč kraju, ali u meču sa brojnim oscilacijama u igri usledio je novi pad – nekoliko lako primljenih koševa i olako izgubljenih lopti, a posle Nedovićeve greške i kontre Ivanovića bilo je samo 69:66 na nešto više od minut do kraja.

Teodosić je bio polovično precizan sa penala, a Šehović je na drugoj strani lako prošao našeg pleja i pogodio za 70:68. Ostalo je 30-ak sekundi do kraja, Teodosić je prebrzo šutirao i promašio trojku, a na drugoj strani fauliran je Ivanović.

Mladi plej Crne Gore oba puta je bio neprecizan, ali do lopte se dokopao Sead Šehović, koji je bio siguran i izjednačio na 70:70. Na pet sekundi do kraja Teodosić je ponovo pogodio samo jedno od dva bacanja, a zatim je mladi Ivanović spektakularno pogodio za veliko slavlje Crnogoraca.

Sledeću utakmicu Srbija igra 21. avgusta sa Slovačkom u gostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

473 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve