Nova vest
Košarka

Sreda, 08.08.2012.

15:29

Lazić: Očekujem još pojačanja

Trener košarkaša Crvene zvezde Milivoje Lazić kaže da su igrači dobro trenirali tokom pauze, kao i da očekuje još pojačanja pred start sezone.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Ja sam zaista prezadovoljan trenutnim radom, ali i sastavom tima. Trudimo se da na najbrži mogući način dovedemo još neka pojačanja. Mogu da kažem da su igrači došli odlično pripremljeni, jako ozbiljno su trenirali tokom pauze i za ova tri dana mogu da ih ocenim visokom ocenom”.

Kada je reč o imenima novih igrača, Lazić je rekao:

“Ne mogu ništa konkretnije da kažem. Mogu samo da najavim da ćemo pokušati da ne pogrešimo, tj. da dovedemo što je moguće bolje igrače”.

Na konstataciju novinara da Petar Popović koji se pojavio na testiranju, nije sa ekipom, Lazić je dodao:

“Ovde je trenutno 14 igrača. Većina njih je pod ugovorom. Oni koji nisu pod ugovorom, sa njima se razgovara. Napravićemo dobru procenu šta i kako dalje. Na poziciji pet imamo Brauna, ali trebaju nam još dve petice. Nedostaje nam igrač na spoljnoj poziciji, još jedna trojka... Videćemo. Što se tiče Amerikanca Brauna, on stiže krajem nedelje i ekipi se priključuje na Zlatiboru gde će biti u funkciji od prvog treninga”

Crvena zvezda će na Zlatiboru odigrati dve ili tri prijateljske utakmice i to u drugoj nedelji boravka, a po povratku sa Zlatibora 26. avgusta u Kraljevu će igrati humanitarnu utakmicu protiv Sloge.

“U planu nam je da odigramo između 9 i 11 utakmica u pripremnom periodu. U najavi je i jedan veoma jak turnir u Sofiji, ali videćemo. Ozbiljne ekipe su zainteresovane da sa nama igraju kontrolne utakmice, ostaje samo da ugovorimo termine. Nisam siguran da ćemo imati generalnu probu, kao što je to bio slučaj prošle godine sa Bajernom. Ali, već sada mogu da kažem da ćemo sigurno pet ili šest utakmica igrati sa ekipama koje su evroligaškog kalibra”.

Bez mnogo problema prilagodio se i najmlađi u crveno-belom taboru Luka Mitrović, pridošlica iz Hemofarma.

“Prvi utisci mi zaista sjajni. Sa dosta momaka sam ili igrao ili bio rival na parketu, većinu ih znam tako da nije bilo problema oko prihvatanja. Kao i na svakom početku, priprema radi se dosta snazi, svi znaju koliko je bitan ovaj deo da se što bolje pripremimo kako bismo fizički spremni ušli u sezonu gde su ambicije Zvezde najviše. Ciljevi su nam trofeji”.

Motiva za dokazivanje u crveno-belom dresu kod Luke Mitrovića ima mnogo.

Ovo je ostvarenje mog sna. Kao mali sam pratio skoro sve utakmice i bio sam veliki navijač Crvene zvedze. Sada kao najmlađi ovde na meni je da se što boljim radom dokažem i izborim za što bolji status kod trenera i u timu među saigračima”.

Dobar rezultat u Evrokupu, plasman u Evroligu kroz učešće u regionalnom takmičenju, titula prvaka Srbije su izazovi koji su postavljeni pred Crvenu zvezdu ove sezone, a za Mitrovića nema dileme šta će biti najveći prioritet:

“Za mene lično to bi sigurno bila titula prvaka Srbije. Ta dugo očekivana titula, jer već 11 godina traje dominacija Partitzana. Smatram da su dovedena zvučna imena i da uz još nekoliko pojačanja koja se najavljuju to neće biti nerealan domet”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve