Nova vest
Košarka

Sreda, 08.08.2012.

12:20

Počinje „Trofej Beograda“

Košarkaški turnir „Trofej Beograda“ počinje u sredu u hali „Pionir“, a na njemu će učestvovati reprezentacije Srbije, Mađarske, Slovenije i Turske.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Stručni štab i reprezentativci Srbije sa velikim nestrpljenjem iščekuju početak turnira koji će im poslužiti kao poslednja provera pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića, u sredu od 20.30 časova sastaju se sa selekcijom Mađarske, a dan kasnije u borbi za plasman igraće protiv reprezentacija Slovenije ili Turske.

Ušli smo u poslednju faza priprema, jer je do početka kvalifikacija i prve utakmice protiv Islanda ostalo još tačno sedam dana. Igrači su u dosadašnjem delu priprema dali sve od sebe, maksimalno se trudili na svakom treningu. Ovo nam je poslednja provera, finalna glazura, prilika da se u što boljem svetlu predstavimo pred beogradskom publikom, pred kojom nismo igrali u poslednje dve godine“, istakao je selektor Dušan Ivković.

Selektor naših najboljih košarkaša napomenuo je još jednom da nas u kvalifikacijama čeka težak posao.

Naš glavni takmičarski cilj je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. To uopšte neće biti lako. Očekuje nas deset utakmica u veoma kratkom vremenskom roku. Imamo mlad tim, sa dosta debitanata, a poznato je koliko smo imali problema sa povredama. Od naše lekarske komisije očekujemo izveštaj o stanju povrede kapitena Nenada Krstića. Jako je pozitivno što sve vreme priprema bio uz tim, radio individualno, ali videćemo da li je u stanju da se priključi kolektivnim treninzima i pomogne ekipi. Ukoliko sve bude u najboljem redu, Krstić sigurno neće biti u timu na prvim utakmicama u kvalifikacijama“, naglasio je Ivković.

Milenko Tepić je zadovoljan je igrama i trijumfom na „Adeko Kupu“ u Ljubljani, ali veruje da reprezentacija može da podigne nivo forme na još viši nivo.

Jako se radujemo što ćemo poslednju proveru imati na „Trofeju Beograd“. Odigrali smo šest pripremnih sedam kontrolnih utakmica, ostvarili isto toliko pobeda, ali verujem da imamo još prostora za napredak. U napadu smo prilično lako postizali poene, dok u odbrani možemo da popravimo još neke detalje. Zato ove dve utakmice moramo da iskoristimo na najbolji mogući način“, istakao je Tepić.

Ulaz na tribine na „Trofeju Beograda“ je besplatan, a karte će moći da se preuzmu na blagajni dvorane „Pionir“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve