Nova vest
Košarka

Utorak, 07.08.2012.

12:44

Mijatović odredio juniore za EP

Selektor muške juniorske reprezentacija Dejan Mijatović odredio sastav tima koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Litvaniji i Letoniji.

Izvor:

Autor:

Default images

Šampionat Starog kontinenta održaće se od 9. do 19. avgusta.

Neposredno pred polazak u Viljnus, selektor Mijatović se zahvalio Luki Nikoliću, Obrenu Dobriću i Nikoli Milutinovu.

"Do poslednjeg časa smo čekali da vidimo da li će Nikola Milutinov uspeti da se oporavi i putuje na šampionat. Već nekoliko dana, usled virusne infekcije, ima visoku temperaturu, opao mu je imunitet i zaista nismo smeli da ga izlažemo riziku i vodimo u Viljnus. Suvišno je pričati, da je Nikola bio jedan od nosilaca igre i veoma bitan član našeg tima. Međutim, odavno smo napravili sistem, koji ne zavisi od pojednica. Verujemo da će ga Miloš Janković uspešno odmeniti. Što se tiće Nikolića i Obrića, koju su od prvog dana prirpema odlično radili i ponašali se, odlučivale su nijanse i interesi tima", istakao je Dejan Mijatović.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i Letoniji predstavljati sledećih 12 košarkaša: Nikola Radičević, Mihajlo Andrić, Luka Anđušić, Miloš Janković, Nikola Čvorović, Nikola Rebić, Dušan Ristić, Nikola Janković, Brano Đukanović, Dušan Kutlešić, Stefan Pot i Đoko Šalić.

Pored selektora Dejana Mijatovića u Stručnom štabu juniorske reprezentacije Srbije biće još pomoćni treneri Đorđe Adžić, Marko Barać i Nikola Marković, kao i fizioterapeut Marko Sokić .

Prvu utakmicu na šampionatu u Litvaniji i Letoniji U18 reprezentacija Srbije igra 9. avgusta od 12:30 časova protiv selekcije Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve