Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.07.2012.

13:18

Bo Mekejleb prešao u Fenerbahče

Američki plejmejker Lester Bo Mekejleb napustio je Italiju i vratio se u Tursku, gde je počeo evropsku karijeru 2008. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sjajni bek koji nastupa za Makedoniju pojačao je Fenerbahče u koji je stigao iz Sijene za 1,3 miliona evra. On bi godišnje trebalo da zarađuje 1,6 miliona evra.

Mekejleb je odbio ponudu Uniksa, a pored njega u Fener iz Sijene bi posle Olimpijskih igara mogao da pređe i Australijanac Dejvid Andersen.

Mekejleb je studirao na koledžu Nju Orleans, a u Evropu je stigao 2008. u Mersin. Međutim, ime je stekao tokom sezone 2009/2010. kada je predvodio Partizan mt:s do Fajnal fora Evrolige u Parizu.

Poslednje dve sezone igrao je za Montepaski, a u Sijeni je tokom protekle prosečno postizao 16.9 poena uz 2.6 asistencija i 2.2 skoka po meču.

Fenerbahče će predstojeće sezone u Evroligi igrati u grupi A, protiv Panatinaikosa, Real Madrida, Himkija, Union Olimpije i kvalifikanta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve