Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.07.2012.

09:26

Repeša izbacio Bogdanovića iz tima

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Jasnim Repeša izbacio je iz tima Bojana Bogdanovića zbog noćnog izlaska.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Hrvatski košarkaš izbačen je iz kampa "vatrenih" u Osjeku, samo veče pre nego što su reprezentativci trebalo da dobiju dva i po slobodna dana.

"Napravio sam šta sam morao. Od prvog dana priprema insistiram na disciplini. Pravila ponašanja se moraju poštovati. Mora postojati red, bez toga nema ničega. Ovog leta to je najvažnije, samo tako se mogu ostvariti ozbiljni rezultati", istakao je Repeša.

Bogdanović nije želeo mnogo da širi priču.

"Niko nije bio sa mnom. Kriv sam, izvinjavam se i prihvatam kaznu", kratko je prokomentarisao izbacivanje iz nacionalnog tima jedan od najboljih hrvatskih košarkaša.

O disciplini u reprezentaciji je bilo rječi i nakon debakla Hrvata na Evrobasketu u Litvaniji prošle godine. Međutim, iako se pričalo o stalnim izlascima većine reprezentativaca, bivši selektor Josip Vranković nije poterao ni jednog igrača.

Tako nešto se u stvari nikada nije dogodilo u selekciji zapadnog suseda. Bojan Bogdanović je prvi igrač u istoriji tima koji je na ovakav način izbačen iz košarkaške reprezentacije.

"Ovo mu je poruka i mislim da mu moja odluka može samo pomoći u karijeri. Ako mu ne pomogne, neće biti dobro za njega", smatra Repeša.

Selektor ipak nije u potpunosti zatvorio vrata talentovanom igraču-

"Ovo leto više ne računam na njega, ali vidim ga kao igrača koji bi u budućnosti, možda već sledećeg leta, trebalo da nosi igru reprezentacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve