Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.07.2012.

18:24

Partizan želi Brauna i Džejmsa?

Povratkom Duška Vujoševića Partizan je počeo reformaciju tima, doveo je nekoliko mladih igrača, a sledeća meta su iskusni krilni centri.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" sada žele da dovedu igrače na poziciji pod košem, a navodne mete su Amerikanci, 28-godišnji Elton Judžin Braun Junior i 29-godišnji Šon Džejms.

Braun je protekle sezone igrao za Trabzon gde je prosečno je beležio 17.8 poena i 12 skokova. Džejms je protekle sezone igrao u Makabiju, ali će, kako se navodi, zbog problema sa porezom napustiti Tel Aviv.

Braun se odlično snalazi i na poziciji petice, prošle sezone šut za dva mu je bilo solidnih 57,3%, ali je bio očajan sa linije slobodnih bacanja (56,9%).

Ima dugogodišnje iskustvo igranja u Evropi. Stigao je 2005. godine sa Univerziteta Virdžinija u Makedonikos, a potom je igrao za Hapoel Holonu, Brose Baskets, Barak Netanje i pmenuti Trabzon.

U decembru 2008. godine potpisao je za slavni Makabi iz Tel Aviva, ali je otpušten nakon tri sedmice. Prema sajtu sportando.net, Partizan je Braunu ponudio 300.000 evra za sezonu.

Sa druge strane, Džejms se kao i Braun odlično snalazi i kao klasični centar, a pored Partizana, za njega su zainteresovani još nemački tandem, Bajern i Alba, te italijanski Vareze.

Studirao je na univerzitetima Nortastern u Bostonu i Djukein u Pitsburgu gde je u pucnjavi ranjen u levo stopalo. Imao je pet "tribl-dablova" u NCAA ligi po čemu je tek treći košarkaš u istoriji američke koledž košarke.

U Evropi je prvo igrao u Bnei Hasharonu, a u maju 2011. je stigao u Makabi. Prošle sezone u Evroligi je odigrao 14 utakmica i prosečno beležio 2.6 poena uz 2.4 skoka, za osam i po minuta na parketu.

S obzirom da je u ponedeljak Partizan doveo centra Đorđa Gagića, videćemo koliko je realno da jedan od ova dva Amerikanca stigne u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve