Nova vest
Košarka

Subota, 14.07.2012.

18:07

Bjelica: Ne potcenjujemo nikoga

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica upozorio je da ne sme da se potceni nijedna reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Godinu dana smo stariji i iskusniji, imali smo testiranja, koliko-toliko smo u dobrom fizičkom stanju. Imamo problema sa povredama, još nije poznato da li će kapiten Nenand Krstić moći da nam se priključi. Danas svi igraju košarku i ne smemo nikoga da potcenimo", rekao je Bjelica u Beogradu.

Srbija se nalazi u A grupi zajedno sa selekcijama Crne Gore, Islanda, Izraela, Estonije i Slovačke.

"Siguno je da se Crna Gora i Izrael izdvajaju od ostalih rivala u grupi, ali želimo da uspešno prođemo kroz kvalifikacije i plasiramo se na EP. Moramo da budemo tim i idemo od utakmice do utakmice", rekao je Bjelica.

Košarkaš Kahe Laboral je dodao da će pratiti Olimpijske igre u Londonu i da bi reprezentacija Španije mogla da bude najveći konkurent selekciji SAD.

"Kao mali navijao sam za SAD, jer su najatraktivnija reprezentacija. Na Igrama u Londonu nemam favorita, ali defintivno nas očekuje dobra košarka. Učestvuje veliki broj kvalitetnih reprezentacija, tu je i Španija, koja najozbiljnije može da pripreti Amerikancima", rekao je Bjelica.

Optimista pred početka kvalifikacija je i plejmejker Aleksandar Rašić.

"Navikli smo se na rad, svi igrači su spremni i sa nestrpljenjem očekujemo početak kvalifikacija. Idemo korak po korak, od utakmice do utakmice i cilj je da se plasiramo na prvenstvo Evrope. Krivo nam je što olimpijski cikljus nismo završili Igrama u Londonu, već kvalifikacijama za EP, ali moramo to da ostavimo iz nas i posvetimo se predstojećim obavezama", rekao je Rašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve