Nova vest
Košarka

Subota, 14.07.2012.

11:05

Lin u Teksasu, Hibert ostaje Pejser

NBA ligaši sve su aktivniji otkako mogu da potpisuju igrače, a nekoliko interesantnih potpisa dogodilo se u petak veče.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Najzvučniji je svakako ostanak All Star centra Roja Hiberta u Indijani koji je dobio maksimalnih 58 miliona dolara za četiri godine.

Iako još nezvanično, Džeremi Lin je dobio ponudu Hjuston Roketsa za trogodišnji ugovor vredan 25 miliona dolara. Niksi imaju tri dana da izjednače ponudu za otkrovenje prošle sezone.

Istovremenu, Teksašani su pustili argentinskog košarkaša Luisa Skolu. Kao i u slučaju srpskog internacionalca Darka Miličića, Hjuston je iskoristio "klauzulu o amnestiji" iz kolektivnog ugovora i otpustio pouzdanog krilnog centra.

Skola je prošle sezone u dresu Hjustona prosečno postizao 15 poena i 6.5 skokova. On je u naredne tri sezone trebalo da dobije 21 milion dolara.

"Skola je neverovatan igrač i profesionalc kako na terenu, tako i van njega. Njegov pobednički mentalitet je nenadmašan. Nismo lako doneli odluku, posebno ako se radi o košarkašu sa takvim karakterom i radnom etikom. Njegova dostignuća u dresu Hjustona govore sama za sebe i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", rekao je generalni menadžer kluba Deril Mori.

Ovaj potez je verovatno manevar kako bi se oslobodio selekri kep za dovođenje Dvajta Hauarda, ili bar trejd sa Lejkersima i Orlandom kako bi stigao Endrju Bajnam.

Pored Hiberta koji iza sebe ima sezonu od od 12.8 poena, 8.8 skokova i 2 blokade po utakmici, Pejsersi su produžili ugovor i sa Džordžom Hilom (9.8p, 2.5sk, 2.5as), te doveli slobodnog agenda Di Džej Avgustina. On je četiri sezone igrao u Šarlotu gde je prosečno beležio 10.9 poena uz 4.4 asistencije.

Los Anđeles Klipersi su zadržali petostrukog All Star beka šutera Čonsija Bilapsa koji je prošle sezone, do povrede Ahilove tetive, prosečno imao 15 poena uz 4 asistencije po meču. Na kraju, novi igrač Dalas Meveriksa mogao bi biti Elton Brend koji je dobio ponudu od 2.1 milion dolara za sledeću sezonu. U Teksas su već stigli Kris Kejmen i Deren Kolison.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve