Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.07.2012.

16:14

Partizan doveo francuskog pleja

Francuski plejmejker Leo Vesterman drugo je pojačanje KK Partizan mt:s za predstojeću sezonu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Vesterman je rođen 1992. godine, visok je 196 centimetara, a sa 'crno-belima' je potpisao trogodišnji ugovor.

"Moji snovi su se ostvarili. Mnogo sam uzbuđen što ću da igram za legendarni klub, navijači su ludi, a grad je prelep. Beograde, stižem uskoro", napisao je Vesterman na tviteru.

Mladi reprezentativac Francuske prošle sezone nastupao je za Asvel,osvojio je srebrnu medalju sa juniorskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu. Ima i bronzu sa EP za mlade 2011. Vesterman je učestvovao na Nike Hoop Samitu u Portlandu ove godine.

"Napravio je odličan izbor, ludački će napredovati sa najboljim trenerom za mlade igrače. Igraće mnogo minuta u mnogo utakmica sa velikimpritiskom, kada vidite koji igrači su došli iz Partizana, počnem da sanjam. Da sam u njegovim godinama uradio bih isto. Posle ovoga može da igra bilo gde! Trener (Duško) Vujošević ga želi. On će da igra", izneo je svoje mišljenje o Vestermanovom dolasku u Partizan, francuski reprezentativac Ali Traore.

Prema rečima košarkaškog menadžer Miodraga Ražnatovića na tviteru, Vesterman je fizički veoma snažan plejmejker sa odličnim pregledom igre, smislom za asistenciju i uz to sjajan šuter.

Pre nekoliko meseci bio je ključni igrač u pobedi tima Sveta protiv tima Amerike na Nike Hoop samitu najboljih mladih igrača sveta, kada mu je saigrač bio i Zvezdin bek Aleksandar Cvetković.

Posebno upečatljivu partiju imao je u kvalifikacijama za Evroligu prošle sezone u Viljnusu, kada je protiv Galatasaraja postigao 18 poena.

Predviđa mu se NBA karijera, a na specijalizovanom sajtu "DraftExpres" ističe se da poseduje visoku košarkašku inteligenciju i zrelost. Pokazuje veliko strpljenje u napadu, često šutira sa perimetra, i uključuje saigrače u igru.



Partizan je pre Vestermana doveo talentovanog centra iz Vršca Nikolu Milutinova, dok je "crno-bele" napustio Nemanja Jaramaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve