Nova vest
Košarka

Petak, 29.06.2012.

15:19

Čović: Verujem da Pešić ostaje

Predsednik KK Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović veruje da će Svetislav Pešić i u novom šampionatu sedeti na klupi crveno-belih.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Čović je potvrdio da je Pešićev advokat poslao pismo upravi u kojem se traži da se izmire obaveze prema trofejnom stručnjaku.

Mediji su odmah pokrenuli priču o tome da Pešić napušta klub sa Malog Kalemegdana. Čović, međutim, smatra da će situacija biti razrešena na vreme i da će zajedno ući u „interesantnu sezonu za klub“.

"Postoje određene obaveze prema Pešiću. Tačno je da je stiglo pismo od njegovog advokata. Verujem da ćemo to rešiti na najbolji mogući način. Ako to uspemo, Pešić će ostati trener", kazao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Čović je, govoreći o radu uprave u prethodnih godinu dana, naveo da su ukupni dugovi smanjeni na oko 800.000 evra. Dugovi su se gomilali, prema njegovim rečima, još od pre 2000. godine.

"Nivo dugovanja koja smo zatekli u avgustu prošle godine iznosio je oko 15 miliona evra. Kada se na to doda i cifra od tri miliona evra za ovu sezonu, dolazimo do podatka da smo se rvali sa problemima od 18 miliona evra. Sveli smo sve te probleme na 800.000 evra. Od toga stare obaveze 350.000 evra, a ostatak je iz sezone na izmaku", objasnio je Čović.

On je naveo da bi sve preostale obaveze, uključujući i dug prema Pešiću, klub trebalo da izmiri do kraja avgusta. Čović je kazao i da će sve u vezi sa Pešićem biti poznato u narednih sedam dana.

"U tom periodu znaće se sudbina Pešića. Što se mene tiče, on je trener Zvezde. Njegov eventualni odlazak bi nas poremetio, ali svako koga nema, bez njega se može", naveo je on.

Čović je dodao da mu je utisak da se Pešiću ostaje u Srbiji, ali da je rad u ovdašnjim uslovima veoma težak. On je kazao i da je Pešić u prošlom mandatu oprostio klubu 80.000 evra. Prvi čovek crveno-belih istakao je da je klub uspeo da preživi zahvaljujući unapred pripremljenom planu reorganizacije. On se ponovo zahvalio i raznim poveriocima sa kojima je Crvena zvezda uspela da napravi određene poslovne aranžmane.

"U narednom periodu nema zaduživanja, jemstva i neće biti davanja garancija kroz imovinu i znak Crvene zvezde. Nema trošenja onoga čime ne raspolažemo", kazao je Čović.

Predsednik crveno-belih naveo je da će za narednu sezonu ekipa biti formirana na realnim osnovama, odnosno da će igrači biti dovedeni u skladu sa budžetom.

"Čeka nas interesantna sezona, igraćemo četiri takmičenja. Budžet će biti realan, ali to ne znači da već ne pregovaramo sa nekim igračima. Postigli smo načelan dogovor da Omar Tomas ostane. Normalno je da struka uvek želi da dovede najskuplje i najbolje. To želim i ja, ali želeo sam i da budem kosmonaut. Moramo prvo da vidimo kakav ćemo budžet da napravimo", istakao je Čović.

O kritikama na rad i rezultate Pešića u nedavno završenoj sezoni Čović je rekao:

"Srbija je postala mesto gde svako može da priča šta mu padne na pamet. Na kraju analizu sezone ipak prave stručnjaci. Pešiću niko ne može da oduzme dosadašnje rezultate, ali u sportu ne može ni da se živi od stare slave", zaključio je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve