Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.06.2012.

13:53

Maljković: Navijajte za Srbiju

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković obećala je veliki borbu u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ona je rekla da je Crna Gora favorit u subotnjem meču, ali najavila je da će srpska ekipa pokušati da napravi izenađenje i zabeleži pobedu.

Srbija na polovini takmičenja u grupi ima polovičan učinak, sa dve pobede i dva poraza, i zauzima treće mesto u grupi, iza Crne Gore i Poljske, a ispred Švajcarske i Estonije. Na šampionat u Francuskoj idu dve najbolje ekipe.

"One su definitivno favorit broj 1, što smatraju i ostale kolege selektori u ovoj grupi. Mi smo ekipa koja je uprkos povredama četiri važne igračice nadomak plasmana na EP i da su sve zdrave verovatno bismo bili egal sa Crnom Gorom. Ovako mogu samo da obećam da ćemo učiniti sve da napravimo izenadjenje i pobedimo", rekla je Maljkovićeva na konferenciji za medije u Kući kosarke.

Prethodni meč dve selekcije na Cetinju obeležili su brojni incidenti na tribinama, a Maljkovićeva je apelovala na beogradsku publiku da ne bude revanšizma i sve protekne u najboljem redu.

"Želim da imamo fantastično navijanje. Hoću da se navija na najbolji način za Srbiju, da se peva Srbiji, a ne da se vređa protivnik. To bi bila naša prva pobeda u subotnjem meču", poručila je ona.

Ona je dodala da joj je drago što su u prethodnim mečevima kvalifikacija dvorane u Smederevu i Kragujevcu bile veoma dobro ispunjene, što je, kako je navela, dokaz da ženska košarka ponovo postaje interesantna i uspešna.

Srpska reprezentativka Ana Dabović rekla je da je prezadovoljna dosadašnjim rezultatom u kvalifikacijama, iako ekipa nema dovoljno isustva.

"Mislim da smo dosta naučile iz prethodna dva poraza, očekujem punu dvoranu u subotu i verujem da možemo do pobede, ako ponovimo igru iz meča sa Estonijom", izjavila je Dabović.

Meč petog kola između Srbije i Crne Gore igra se u subotu od 20 sati u Hali sportova na Novom Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve