Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.06.2012.

10:27

Džejms: Ostao bih u Partizanu

Plejmejker Partizana Dominik Džejms rekao je za „Sport“ da bi voleo da ostane u redovima ’crno-belih’ i naredne sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle epizoda u Turskoj, Bugarskoj i Grčkoj, američki košarkaš je pre nekoliko meseci stigao u Partizan, sa kojim je pre nekoliko dana postao šampion Srbije i sada ističe da je vreme da se skrasi na jednom mestu.

Nadam se i stvarno bih voleo da ostanem u Partizanu. Zavoleo sam sve ovde, sviđa mi se. Nije bilo nikakvih problema oko uklapanja u tim. U timu vlada prava familijarna atmosfera, a to je veoma važno. Saigrači su me od prvog dana prigrlili i učinili da se osećam jednakim. Mislio sam da neće biti lako, jer sam jedini Amerikanac u timu. Sada smo posle Kupa uzeli i titulu, ništa lepše. Ali, lepo je videti da je tim i dalje ambiciozan. Ne namerava tu da stane. Razgovaraću sa svojim agentom i izraziti želju da ne menjam sredinu. Radujem se takvom epilogu“, rekao je Džejms.

Momak iz Indijane je istakao da nikada u životu nije prisustvovao utakmici kao što je ona u beogradskom predgrađu, u kojoj je Partizan pobedio i došao do 11. uzastopne titule.

Ono je bilo neverovatno veče. Svaka utakmica sa Zvezdom je bila rat, ali meč u Železniku je bio najteži, ubedljivo. Rival je igrao za ostanak u igri i za majstoricu, a mi za titulu. Uložili smo maksimum, dali i poslednji atom snage i prigrabili je. Uslovi za igru su bili neviđeni. Bili smo i pljuvani. Zaista nisam mogao ni da zamislim da će sve biti tako zagušljivo, sparno, klizavo. Međutim, titula mi je još draža zbog toga“, istakao je Džejms.

Džejms je istakao i da je prezadovoljan saradnjom sa trenerom Vladom Jovanovićem.

Vlada je neverovatan, sjajan trener. Bio je odličan prema meni od momenta kada sam stigao među crno-bele i volim da igram za njega. Nije fraza, ali o njemu zaista imam visoko mišljenje. Čovek je za primer“, naglasio je američki košarkaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve