Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.06.2012.

08:18

Majami odoleo Oklahomi za 2-1

Košarkaši Majamija poveli su sa 2-1 u velikom finalu NBA lige, trijumfom na Floridi sa 91:85 nad Oklahoma Stijem u noći između nedelje i ponedeljka.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Utakmicu sa malo poena obeležili su LeBron Džejms i Dvejn Vejd, koji su sa 29, odnosno 25 poena, vodili tim do preokreta, pošto su u trećoj četvrtini gubili 10 razlike.

Na drugoj strani, Kevin Durent je postigao 25 poena, dok je Rasel Vestbruk dodao 19. Naredna utakmica finalne serije igra se u utorak uveče, takođe na Floridi.

Treći duel finalne serije bio je mnogo uzbudljiviji nego što sam rezultat to govori. Majami je konstantno vodio, ali je Tander sve preokrenuo u trećoj četvrtini.

Tabo Sefološa je sjajno igrao odbranu nad Džejsom, što je Tanderu omogućilo setiju 14:2 za prednosti – 64:54. Međutim, Rasel Vestbruk je odigrao malo sebično četiri vezana napada što je Hitu omogućilo da se zahvaljujući dva faula na šutu za tri poena vrati u meč.

U međuvremenu, Durent je stigao do četvrtog faula pa je završio na klupi, te je Majami serijom 15:3 vratio vođstvo na kraju perioda. četvrtoj četvrtini usledila je velika borba, dosta se agresivno igralo u odbrani, Majami je prevazišao i to što je u tom periodu imao čak osam izgubljenih loptu.

"Oba tima su igrala veoma defanzivno i jedni drugima smo otežavali put do koša. Igramo protiv sjajnog tima, i u pogledu odbrane oni imaju nekolicinu veoma aktivnih igrača, tako da pokušavaju da me udvoje kada ja imam loptu. Ali, jednostavno pokušavam da iskoristim šta mogu i dođem do prilike za šut“, rekao je Džejms.

Na dva minuta do kraja meča, Majami je vodio sa 86:79, ali su gosti uspeli da se vrate i serijom od 6:0 priđu na 86:85 i uvedu meč u neizvesnu završnicu. Ipak, Kris Boš je tada pogodio dva slobodna bacanja, Durent i Vestbruk su promašili šuteve sa distance, pa su Džejms i Vejd sa penala osigurali trijumf Hita.

"Bio je ovo veoma težak poraz. Ali, ništa nije gotovo, verujte mi“, naglasio je Durent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve