Nova vest
Košarka

Petak, 15.06.2012.

08:50

Lebron i Vejd uzvratili za 1-1

Košarkaši Majamija pobedili su Oklahomu sa 100:96 na gostovanju i tako izjednačili na 1-1 u seriji u velikom finalu NBA lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tim sa Floride predvodili su Lebron Džejms sa 32 poena, i Dvejn Vejd sa 24, dok se kod Tandera istakao Kevin Durent sa 32 poena.

Na samom startu finalne serije, Oklahoma je bez većih problema slavila protiv Majamija sa 105:94, ali je u noći između četvrtka i petka ona bila u podređenom položaju.

Tanderi su uspeli da se vrati posle minusa od 13 poena u poslednjih devet minuta i priđu na samo dva poena zaostatka (98:96), kada je Durent promašio šut deset sekundi do kraja. Džejms je tada bio fauliran u skoku i lagano je ubacio oba slobodna bacanja dok je na semaforu pisalo sedam sekundi i tako zapečatio trijumf i izjednačio u seriji pred njenu selidbu na Floridu.

Ovo je neverovatno važna pobeda za nas“, rekao je Džejms, „Znali smo da nam treba ’brejk’, imali smo šansu u prvoj utakmici, ali nam je ona iskliznula iz ruku u četvrtoj četvrtini, kada su oni preuzeli kontrolu. Sada smo baš želeli pobedu, nismo hteli da se vratimo u Majami sa 0-2, iako imamo tri utakmice na svom terenu sada. Bili smo odlični od početka, a pri kraju smo odigrali dovoljno dobro za izjednačenje“.

Majami je furiozno započeo drugu utakmicu, sa 18:2, i tako utišao 18.000 navijača u Oklahoma Sitiju. Ali, Tanderi su se vratili zahvaljujući Durentu, koji je polovinu svojih poena postigao u poslednjoj četvrtini, ali to nije bilo dovoljno.

Ne smemo sebi da priuštimo da naš protivnik počne utakmicu 18:2. Ali, ipak, ni to nas nije obeshrabrilo. Imali smo nekoliko promašaja, ali ne smemo to da dozvolimo. Imamo priliku da to nadoknadimo, moramo da ostanemo pozitivni, u tome je srž svega. I, moramo dobro da se spremimo za treću utakmicu“, naglasio je Durent.

Odličnu partiju kod Majamija imali su i Šejn Batije sa 17 poena, i Kris Boš, sa 16 poena i 15 skokova, dok je u timu Tandera Rasel Vestbruk imao 27 poena i sedam asistencija, a Džejms Harden 21 poen.

Serija se sada seli u Majami, a treća utakmica igra se u nedelju uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve