Nova vest
Košarka

Subota, 26.05.2012.

23:19

RBKOTR: Kreće borba za Alkatraz

Drugu godinu zaredom Srbija će imati svog predstavnika na velikom finalu takmičenja u basketu '1 na 1' Red Bull King of the Rock.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pre dve godine, Red Bull King of the Rock je ušao u istoriju kao prvo zvanično sportsko dešavanje ikada održano u Alkatrazu.

Tada se ujedno prvi put košarka igrala na ’Steni’ od kada su zatvorenici napustili ostrvo pre više od 50 godina.

Sada, po treći put zaredom, globalni ’1 na 1’ košarkaški turnir se vraća s najvećom konkurencijom na terenu do sada, a svog predstavnika imaće i Srbija.

Veći i bolji nego ikada, Red Bull King of the Rock očekuje kvalifikacije u 27 zemalja, uključujući 33 kvalifikaciona turnira u Americi. Sa svih ovih kvalifikacija, 64 finalista će se uputiti ka ostrvu i dati sve od sebe u ’Dvorištu’, 22. septembra. Neko će zadobiti poštovanje, a nečija osećanja će biti povređena, jer ipak može biti samo jedan kralj, tako da će od 64 finalista, samo jedan igrač biti krunisan za Red Bull King of the Rock, tj. ’Kralja Stene’.

Više o takmičenju Red Bull King of the Rock možete da pročitate u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve