Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.05.2012.

14:16

Ko stoji iza Olimpijakosa?

Kada su košarkaši Olimpijakosa u nedelju osvojili drugu titulu prvaka Evrope, u svlačionici ih je sačekala retka čast.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čestitke im je uručio lično Konstantinos, otac porodice Angleopulos, koja kontroliše klub iz Pireja.

Teško pokretni Konstantinos, koji se celog života bori sa teškom bolešću, upravljanje košarkaškom i odbojkaškom sekcijom crveno-belih poverio je sinovima Panajotisu i Jorgosu, ali je Dudi i momcima u Istanbulu došao da čestita lično.

Tim koji je ostvario njihove snove koštao je mnogo manje nego ekipa koja je izgubila finale u Parizu 2009. godine.

Konstantinos Angelopulos deo je jedne od najslavnijih grčkih porodica, koja je u prvoj polovini ovog veka osnovala prvu grčku čeličanu, a kasnije se dodatno obogatila brodovlasništvom.

Njegov otac Panajotis, koji je umro 2011. u 92. godini, ostavio je iza sebe milijarde i veliki uticaj, kao bliski prijatelj čelnika grčke države i crkve, kao i najmoćnijih ljudi u američkoj politici, uključujući porodice Buš i Klinton.

Konstantinos, rođen 1945.godine, odlučio je da njegovi sinovi preuzmu brigu o košarkaškoj i odbojkaškoj sekciji Olimpijakosa, dok se o fudbalskoj brine još jedan milijarder Evangelos Marinakis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve