Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.05.2012.

09:41

Majami ostao bez Krisa Boša?

Majami Hit mogao bi da ostane bez Krisa Boša u nastavku NBA plejofa nakon što je krilni centar napustio duel sa Indijanom u nedelju veče zbog povrede.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Boš je već posle 16 minuta završio prvi meč polufinalne serije Istoka protiv Pejsersa i neizvesno je da li će biti spreman za sledeću utakmicu, ili čak ostatak plej-ofa.

Sjajno krilo pokidalo je donji deo stomačnog mišića prilikom zakucavanja i faula centra Indijane Roja Hoberta u prvom poluvremenu, pa se jedva podigao sa kolena.

Njegov trenutni status je "dan za dan", a koliko je zaista ozbiljna povreda biće poznato posle pregleda magnetnom rezonancom (MRI) u ponedeljak.

Majami je i bez Boša savladao Pejserse u prvom meču druge runde plej-ofa sa 95:86, ali je ove sezone u devet mečeva bez njega imao skor 4-5.

"Mogli ste na izrazu njegovog lica videti da nešto nije u redu. Nadamo se dobrim vestima u ponedeljak. Naš brat će tada da vidi da li može da se vrati i igra sa nama", izjavio je lider Majamija Dvejn Vejd koji je postigao 29 poena protiv Indijane.

Nakon meča Roj Hibert je pitao novinare kako je Boš, a kada je koja je povreda u pitanju napravio je grimasu.

"Zaista ne znam šta se dogodili sa njim. Odigrao sam čisto. Morao sam da ga fauliram, mislio sam samo kako da zaštitim koš", istakao je centra Pejsersa.



Boš je trebalo da bude ključan igrač Majamija u ovoj seriji kao čovek zadužen za čuvanje All Star centra Pejsersa Hiberta. Dobro je počeo meč u nedelju veče sa čak 13 poena i 5 skokova za samo 16 minuta.

Hibert, koji je imao problema sa faulovima meč je završio sa 17 poena i 11 skokova, a dok je Boš bio na parketu imao je samo 7 poena. Boša je u drugom poluvremenu zamenio Roni Turijaf koji je za deset minuta imao četiri poena uz tri skoka. Džoel Entoni je odradio ostatak meča ostvarivši devet poena uz sedam skokova.

Majami je u drugom poluvremenu do prve pobede u seriji predvodio LeBron Džejms sa 26 od 32 poena i 9 od ukupno 15 skokova, a odigrao je svih 24 minute.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve