Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.05.2012.

08:26

Lejkersi pobedili, sledi Oklahoma

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa plasirali su se u polufinale ’Zapada’, pošto su u odlučujućoj, sedmoj utakmici, pobedili Denver sa 96:87.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Lejkersi su tako dobili seriju sa 4-3 i u borbi za finale konferencije očekuje ih duel sa Oklahomom.

Zanimljivo je da tim iz ’grada anđela’ od dolaska Kobija Brajanta ima skor od 4-1 u sedmim utakmicama u plej-ofu najjače lige na svetu, a jedini poraz doživeli su od Finiksa 2006. godine.

Nagetsi su Lejkersima pružili jak otpor u odlučujućem meču, ali nisu imali šanse protiv odličnog Pola Gasola i Endrua Bajnama. Španski reprezentativac je meč završio sa 23 poena i 17 skokova, Bajnam je dodao 16 poena i 18 skokova, dok je Brajant imao 17 poena, uz šut iz igre 7/16, i osam asistencija. U timu iz Denvera, Al Harington i Taj Loson postigli su po 24 poena.



Posle pobede Lejkersa u seriji sa Denverom, ostalo je samo da se reši duel između Los Anđeles Klipersa i Memfisa, a odlučujuća utakmica te serije igra se naredne noći. Bolji iz tog duela u polufinalu ’Zapada’ igraće sa San Antonijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve