Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.05.2012.

10:17

Vujanić: Povratak zavisi od ponuda

Srpski košarkaš Miloš Vujanić nalazi se u dilemi da li da završi karijeru, ili 14 meseci posle treće teške operacije, pokuša još jednom da se vrati na parket.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Još nisam načisto sam sa sobom. Povreda je prošlost, osećam se fantastično, treniram, fizički sam spreman, ali čudno je što se ni posle tolike pauze nisam uželeo košarke. Nedostaje mi voljni momenat, možda to tako ide sa godinama", rekao je Vujanić a prenose 'Večernje novosti'.

Ipak, on tvrdi da neće žuriti sa odlukom.

“Do početka sledeće sezone ću prelomiti. Naravno, da odluka zavisi i od ponuda. Možda neka od njih opet izvuče takmičarsku ambiciju iz mene, jer, realno, ne bih da idem putem na kome me neće voditi žar sa trofejima. Ako takav poziv ne stigne, lepo ću reći "hvala, toliko od Miloša kao igrača" i svesti račun."

Vujanić na svom kontu ima bezbroj priznanja i trofeja:

"Mislim da sam dovoljno uradio i pored svih povreda koje su me zadesile, a kojih se više ni ne sećam. Pamtim samo lepe trenutke. Karijeru sam gradio u velikim evropskim klubovima, počevši od Beograda, sarađivo sa najboljim trenerima i bio deo fantastične generacije koja je 2002. osvojila svetsko zlato srušivši snove 'drim tima'."

Milošu jedino ostaje žal što se nije oprobao u NBA i što nije kao kapiten, izveo nacionalni tim na jednom velikom takmičenju:

"Usmeno sam se dogovorio sa Feniksom. Ostalo je samo da sačekam zvaničan početak prelaznog roka u NBA. Sedam dana kasnije pukli su mi ligamenti. Što se reprezentacije tiče, ni danas mi nije jasno zašto nisam dobio poziv za EP 2009. iako sam posle kvalifikacija imao odličnu sezonu. Neopravdano sam zaobiđen. Ali, na kraju, ne može baš sve u životu da bude planirano", istakao je Vujanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve