Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.05.2012.

02:04

Dalas ispao, Oklahoma u polufinalu

Aktuelni šampioni NBA lige Dalas Meveriksi poraženi su od Oklahome sa 103:97 u četvrtom meču plej-ofa i ostali bez šanse da se ponovo bore za šampionski prsten.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Tanderi su bili u zaostatku tokom čitavog meča, ali su u poslednjoj četvrtini uspeli da stignu do prekoreta.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejms Harden koji je 15 od 29 poena ubacio u poslednjoj deonici. Kevin Djurent je ubacio 24 poena, uz 11 skokova, dok su Rasel Vestbruk i Derek Fišer zabeležili po 12.

34 poena Drika Novickog nisu bila dovoljna da se izbegne poraz. Oklahoma sada čeka narednog rivala, a to će biti Los Anđeles Lejkersi ili Denver Nagetsi.



Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Memfis Grizlise na svom parketu sa 87:86 i sada vode sa 2-1 u četvrtfinalnoj seriji NBA plej-ofa.

Rudi Gej je dvema uzastopnim trojkama vratio Memfis u igru u poslednjih pola minuta, ali je promašio šut za trijumf u poslednjoj sekundi.

Najbolji u pobedi Klipersa bio je Kris Pol sa 24 poena (8-19 iz igre) i 11 asistencija, Blejk Grifin imao je 17 poena (7-13 iz igre, 4sk), a Foj je ubacio 16 (4-5 za tri). Značajan doprinos dao je i Redži Evans – 4 poena i 11 skokova

Najefikasniji kod gostiju bio je Rudi Gej sa 24 poena (5-11 iz igre, 7sk), Zek Rendolf postigao je 17 (6-13 iz igre, 6sk), Mark Gasol imao je 11 poena (3-5 iz igre) i 10 skokova, a 11 poena ubacio je i Kvinsi Pondekster. Podbacio je O-Džej Mejo – samo 6 poena, uz šut iz igre 1-8, dok je Konli zabeležio 9 poena i 8 asistencija.

Najviše zahvaljujući sjajnoj roli Vilijamsa Klipersi su u drugoj četvrtini stvorili 13 poena prednost (36:23), ali već do poluvremena Memfis je potpuno uhvatio priključak.

Grizlisi su u trećoj deonici vodili i sa osam poena razlike, a na četiri i po minuta do kraja bilo je 79:73 za goste i delovalo je da oni kontrolišu utakmicu.

Međutim, Klipersi su zaigrali izuzetno čvrsto u odbrani, nisu dali rivalu apsolutno nijednu laku poziciju za šut, što je rezultiralo serijom 13-1 koju je predvodio Pol, a podršku su mu pružili Foj i Evans.

Na 30 sekundi do kraja bilo je 86:80 za domaće, ali zatim Gej pogađa trojku. Bledsou zatim biva polovičan sa linije penala, loptu je uhvatio Evans, ali je promašio oba slobodna bacanja.

Odgovornost je ponovo preuzeo Gej, koji iz još teže pozicije pogađa za 87:86 na devet sekundi do kraja. Ponovo je Bledsou pokazao nesigurnost sa penala, promašio je oba i Memfis je imao napad za pobedu na šest sekundi do kraja.

Foj je odigrao dobru odbranu na Geju, naterao ga je da šutira sa zadrškom, a lopta se odbila od prvi obruč, zatim od tablu i izašla je napolje, pa su Klipersi ipak zabeležili trijumf.

San Antonio je na korak od polufinala, nakon pobede nad Jutom sa 102:90. Sparse još samo jedna pobeda deli od plasmana među četiri najbolja tima Zapada. Toni Parker je odigrao odličnu utakmicu i zabeležio 27 poena i šest asistencija. Tim Dankan je ubacio 17, a Danijel Grin 14 poena.

Kod poraženih najefikasniji je bio Al Džeferson sa 21 košem, uz 11 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve