Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.04.2012.

21:03

Strateško partnerstvo KKCZ i FON-a

Košarkaški klub Crvena zvezda DIVA potpisao je Memorandum o saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

„Ovo strateško partnerstvo Crvenoj zvezdi bi trebalo u dogledno vreme da donese stručan kadar koji će u interesu kluba sprovoditi određene projekte iz oblasti menadžmenta, dok će talentovani studenti u Crvenoj zvezdi dobiti priliku za sticanje neophodnog iskustva“, navodi se na zvaničnom sajtu kluba.

„U poslednje dve godine potpisali smo devet ugovora o strateškom partnerstvu i zadovoljstvo mi je da je potpisana saradanja i sa KK Crvena zvezda. Kroz različite vidove sradanje koji su definisani u ugovoru naši studenti će imati izuzetno priliku da stečena teorijska znanja provere i nadograde u praksi. Činjenica da je košarkaška ekipa FON trenirala u dovranana našeg partnera je doprinela da postignemo vrhunske rezultate. Na deset predhodnih Prvenstava studenata FON je osvojio devet titula šampiona. Takođe, naši košarkaški će, bez pomoći onih koji nastupaju za KK Crvena zvezda i Radnički FMP, igrati u Parizu na turniru "Pet lopti", rekao je dekan FON-a Milan Martić.

Sportski direktor Crvene zvezde Davor Ristović kaže da je klub već započeo saradnju sa FON-om, prilikom organizacije juniorskog turnira Evrolige.

„Zadovoljstvo mi je što imam priliku da vidim igrače iz našeg sistema, koji pored sportskih uspeha, mogu da se podiče i uspehom na fakultetu. KK Crvena zvezda je već započeo saradnju sa fakultetom, na kvalifikcaionom turniru Evrolige. Uz pomoć studenata FON-a Zvezda je uspešno organizovala ovaj turnir za koji smo dobili sve pohvale. Ovaj ugovor je korak dalje u obrazovanju mladih ljudi jer sport nije sve, želeli smo i u tome uspeli da napravimo sjajnu vezu između sporta i edukacije“.

Predsednik ’crveno-belih’ Nebojša Čović rekao je da se ugovorom povezuju sport i obrazovanje.

„Međunarodni olimpijski komitet je prepoznao određena povezivanja i razmišljanja, jer jednostavno rečeno, postavlja se pitanje šta posle sporta. Šta kada sportistima biloški završi karijeru, čime će se on baviti? I mozak spada u mišiće, pa kako treniramo neke druge mišiće, moramo da treniramo i mozak, a to je sticanje znanja. Prepoznali smo to i znamo da obrazovan čovek manje bahato troši pare koje je zaradio kao sportista. Nije sve u otvaranju kafića, lokala i restorana, mogu se raditi i druge stvari... Ovo je iskorak u povezivanju sporta i vrhunskog obrazovanja. Zadovoljstvo mi je da je Crvena zvezda stekla mogućnost saradnje sa FON-om jer se ovim sporazumom otvara mnogo mogućnosti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve