Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.04.2012.

09:32

NBA: Bostonu titula na Atlantiku

Protekle noći u NBA ligi odigrano je 14 mečeva, a veče je obeležila pobeda Bostonab nad Orlandom, kojom su Seltiksi obezbedili titulu u diviziji Atlantik.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Boston je do 37. pobede ove sezone došao sa 102:98, a Seltikse je predvodio Pol Pirs sa 29 poena i rekordom karijere po broju asistencija, pošto ih je imao 14.

Ejveri Bredli dodao je 23 poena, Brendon Bes je postigao dva manje, dok se Saša Pavlović, koji je bio u startnoj postavi i proveo skoro 24 minuta na terenu, nije uposao među strelce. Srpski košarkaš ostvario je samo tri skoka i jednu blokadu. Kod Medžika, Glen Dejvis je ubacio 27 poena, dok je Damir Nelson postigao 21 i imao devet asistencija.



Atlanta je sa 116:84 slavila protiv Detroita, a u toj pobedi Vladimi Radmanović je učestvovao sa sedam poena i četiri skoka za 11 minuta u igri. Najbolji među njegovim saigračima bio je Trejsi Mekgrejdi sa 17 poena, dok je jedan manje postigao Ajvan Džonson. U timu Pistonsa, Greg Monro je upisao 17 poena, dva više od Vokera Rasela.



Čikago je bio veoma ubedljiv protiv Šarlota sa 100:68, a Bulsi su ponovo igrali bez Derika Rouza. U njegovom odsustvu, Ričard Hamilton je bio najefikasniji sa 22 poena, dok se kod Bobketsa istakao Kemba Voker sa 16 poena.



Karmelo Entoni je i protekle noći nastavio sa odličnim partijama, pošto je u pobedi Njujorka nad Nju Džersijem sa 104:95 učestvovao sa 33poena i sedam skokova. Tajson Čendler meč je završio sa 18 poena i deset skokova, dok je kod Netsa Džerald Valas bio najbolji sa 21 poenom.



Majami je takođe bio ubedljiv protiv Toronta,s a 90:/2, a tim sa Floride predvodio je ponovo Lebron Džejms sa 28 poena. Kod Reptorsa, Džejms Džonson postigao je 18 poena.



Dalas je u noći između srede i četvrtka slavio u derbiju Teksasa protiv Hjustona sa 117:110. Odličnu partiju u trijumfu aktuelnih šampiona ostvario je Dirk Novicki, sa 35 poena, dok je veliku pomoć imao u Vinsu Karteru, koji je dodao 23 poena. U timu Rokitsa, Goran Dragić je imao 20 poena i deset asistencija, dok je Markus Kembi uz 11 poena imao i 17 skokova.



U duelu dva tima iz Kalifornije, Los Anđeles Lejkersi su pobedili Golden Stejt sa 99:87, a iako se u tim vratio Kobi Brajant, on nije ulazio u igru. Endru Bajnam bio je najbolji u timu iz ‘grada anđela’ sa 31 poenom, dok je Pau Gasol dodao 22 poena i imao devet skokova i 11 asistencija. Kod Voriorsa istakao se Klej Tompson sa 17 poena.



San Antonio je protekle noći došao do 45. pobede ove sezone, protiv Sakramenta sa 127:102. Sparsi su taj meč odigrali sa drugom postavom, pa nije bilo potrebe da Tim Dankan uopšte ulazi u igru. Rezervisti su odlično odradili posao, pa su najbolji u timu iz Teksasa bili Geri Nil i Tijago Splinter sa po 17 poena, dok je Toni Parker zabeležio 15. U poraženom timu, Ajzeja Tomas je postigao 21 poen, jedan više od Markusa Torntona.



Oklahoma je takođe ostvarila sigurnu pobedu protiv Finiksa sa 109:97, a Tandere je predvodio Džejms Harden sa 40 poena i sedam skokova. Prva zvezda tima Kevin Durant meč je završio sa 29 poena i 11 skokova, dok je meč sa dvocifrenim učinkom, pored njih dvojice, u pobedničkoj ekipi završio još samo Rasel Vestbruk, koji je postigao 15 poena. Džered Dadli je sa 21 poenom bio najbolji kod Sansa.



U ostalim mečevima večeri, Filadelfija je pobedila Klivlend sa 103:87, Memfis je bio bolji od Memgisa sa 103:91, Los Anđeles Klipertsi slavili su protiv Denvera sa 104:98, a Juta protiv Portlanda sa 112:91.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve