Nova vest
Košarka

Utorak, 10.04.2012.

18:43

Zvezdini kadeti najbolji u Luganu

Kadeti Crvene zvezde osvojili su deveti međunarodni turnir u švajcarskom Luganu, pošto su u finalu pobedili ekipu Zagreba 70:56.

Izvor: B92, kkcrvenazvezda.rs

Autor:B92, kkcrvenazvezda.rs

Default images

"Turnir je bio veoma dobar, po kvalitetu mnogo jači nego prethodni. Učestvovao je najbolji italijanski klub Kantu, zatim Zagreb koga mnogi svrstavaju među tri najbolja u Evropi, potom Roma, Alba koja uvek ima atletski besprekorne igrače i reprezentacija Švajcarske koja je odlično vođena od strane jednog crnogorskog stručnjaka“, rekao je trener Zvezdinih kadeta Marko Simonović.

Za najboljeg igrača proglašen je Vojislav Stojanović, ali Simonović nije želeo da ističe pojedince:

„Svi oni su se pre svega istakli jakom odbranom. Iz toga je proisticao lagodniji napad. Izrodili su se već neki tandemi za sledeću sezonu, mali broj igrača nedostaje da bi se u potpunosti popunila fizionomija tima“.

Trijumf ’crveno-belih’ u Švajcarskoj posebno dobija na značaju ako se zna nekoliko činjenica:

„Nismo očekivali da možemo da osvojimo prvo mesto jer smo imali jako malo zajedničkih treninga. Takođe, dvojica naših igrača nisu putovala sa nama zbog obaveza sa reprezentacijom, a poveli smo čak šestoricu igrača iz pionirske selekcije. Ukupno smo imali čak devetoricu igrača rođenih 1997. godine i trojicu koji su godinu dana stariji, tako da smo bili ubedljivo najmlađa ekipa“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve